08:54:13 01.04.2020
 
Stiri

VIDEO // Cele 1,5 milioane de euro, stabilite drept prejudicii de CtEDO în dosarul „Gemenii”, ar putea să fie achitate de judecătorii din cauza cărora R. Moldova a fost condamnată: Bugetul sistemului judecătoresc, TĂIAT cu 70 de milioane

Social 19.02.2020 15:18 Vizualizări1948 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cele 1,5 milioane de euro, stabilite drept prejudicii de CtEDO în dosarul „Gemenii”, ar putea să fie achitate de judecătorii din cauza cărora R. Moldova a fost condamnată: Bugetul sistemului judecătoresc, TĂIAT cu 70 de milioane


Discurs fără precedent al vreunui oficial din R. Moldova la adresa judecătorilor din cauza cărora republica noastră este condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).

Premierul Ion Chicu a deschis ședința de astăzi a Guvernului citind numele celor cinci judecători care au emis o încheiere încă în anul 2005 ce viza imobilul fostei S.A. „Gemeni”, dosar pierdut de R. Moldova la CtEDO - Vera Macinskaia, Tamara Chişcă-Doneva, Ala Cobăneanu, Tatiana Vieru și Sveatoslav Moldovan.

Înalta Curte de la Strasbourg a obligat ieri R. Moldova să le plătească persoanelor nedreptățite în cadrul acestui dosar 1,5 milioane de euro sau 70 de milioane de lei.

CITIȚI și Numele judecătorilor din cauza cărora R. Moldova a fost obligată de CtEDO să plătească despăgubiri de 1,5 MILIOANE de euro în dosarul „Gemenii” și să întoarcă bunuri de 2,1 milioane de euro

Premierul Ion Chicu a declarat că acești bani vor fi tăiați din bugetul sistemului judecătoresc pentru anul 2020 și ar trebui recuperați de la acești judecători: „Noi bani din altă parte nu avem”.

Ion Chicu i-a cerut ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, să se adreseze de urgență Procuraturii Generale pentru a iniția urmăriri penale pe numele judecătorilor care emit decizii ilegale în baza cărora R. Moldova este obligată să achite despăgubiri enorme.

De asemenea premierul solicită publicarea unei liste cu numele tuturor judecătorilor din cauza cărora am pierdut dosare la CtEDO și sumele achitate în calitate de despăgubiri de către stat.

„Pentru acest lucru nu trebuie reforme, consultări cu societatea civilă, dar voință politică”, a spus Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md