08:07:15 01.04.2020
 
Stiri

Numele judecătorilor din cauza cărora R. Moldova a fost obligată de CtEDO să plătească despăgubiri de 1,5 MILIOANE de euro în dosarul „Gemenii” și să întoarcă bunuri de 2,1 milioane de euro

Social 19.02.2020 09:59 Vizualizări2217 Autor: Ziarul National
Numele judecătorilor din cauza cărora R. Moldova a fost obligată de CtEDO să plătească despăgubiri de 1,5 MILIOANE de euro în dosarul „Gemenii” și să întoarcă bunuri de 2,1 milioane de euro


Tamara Chişcă-Doneva, Ala Cobăneanu, Tatiana Vieru, Sveatoslav Moldovan și Vera Macinskaia sunt judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) care au dispus, prin încheierea emisă la 20 iulie 2005, interzicerea efectuării şi înregistrării oricăror tranzacţii de înstrăinare a patrimoniului, inclusiv imobilul fostei S.A. „Gemeni”.

Din cauza acestei încheieri, R. Molodva a fost condamnată de către Cureta Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) și obligată, pe 18 februarie curent, să achite despăgubiri de 1,5 milioane de euro, venitul ratat al proprietarilor a 36,55% din acţiunile „Gemeni”.

Despăgubirile uriașe urmează a fi achitate până pe 8 mai curent. De asemenea, până la aceeași dată, Guvernul trebuie să restituie clădirea, circa jumătate din complexul comercial, și terenul luate de la reclamanți. În caz contrar, Guvernul va trebui să plătească încă 2,1 milioane de euro cu titlu de cost al imobilelor.

CITIȚI și Un nou dosar pierdut la CtEDO: R. Moldova, obligată să achite 1,5 MILIOANE de euro în cazul „Gemenii” și să întoarcă terenurile și clădirea în valoare de 2,1 milioane de euroCe prevedea exact încheierea judecătorilor din cauza căreia R. Moldova a fost condamnată la CtEDO și ce averi au acumulat magistrații care au semnat-o aflați dintr-un material al „Ziarului de Gardă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md