15:39:12 23.05.2024
Stiri

Platforma „DA” PĂRĂSEȘTE consultările inițiate de PD? Formațiunea lui Năstase cere DEMITEREA ministrului Agriculturii

Actualitate 13.08.2020 14:17 Vizualizări3988 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” PĂRĂSEȘTE consultările inițiate de PD? Formațiunea lui Năstase cere DEMITEREA ministrului Agriculturii


Platforma „DA” insistă să fie alocate de urgență minimum 500 de milioane de lei pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei din acest an, sumă necesară pentru subvenționarea pierderilor care vizează doar prima grupă de culturi agricole. De asemenea, formațiunea pledează pentru demiterea actualului ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, solicită restructurarea pe o perioadă de cel puțin un an a tuturor datoriilor fermierilor afectați; dispunerea achitării reeșalonate de către agricultorii afectați de calamitate, timp de un an, a impozitelor și contribuțiilor aferente salariilor din contul TVA, acumulată în cont.

Citește și: PROTEST // Agricultorii din R. Moldova spun că s-au săturat de NEPĂSAREA autorităților și au ieșit în strădă cu TRACTOARELE. Revendicările înaintate guvernanților

„În condițiile în care demisia ministrului Agriculturii încă nu s-a produs, fiind una absolut necesară și justificată, Platforma „DA” cere demiterea imediată a acestuia și desemnarea unui profesionist, capabil să livreze rezultatele așteptate de agricultorii din întreaga țară”, a conchis liderul formațiunii.

Citește și: VIDEO // PAS și Platforma „DA” vor ședința EXTRAORDINARĂ a Parlamentului în șapte zile, iar coaliția PSRM-PD... grupuri de lucru pentru a identifica soluții pentru agricultori: „Mâine va fi clar dacă se MIMEAZĂ dialogul”

De menționat că Partidul Democrat (PD) a chemat la masa de negocieri PAS și Platforma „DA” pentru a identifica soluții pentru ajutorarea agricultorilor afectați de secetă. Prima rundă de discuții a avut loc marți, însă nu s-a soldat cu rezultatele așteptate de agricultori. PSRM-PD au optat pentru instituirea unui grup de lucru, în frunte cu democratul Nicolae Ciubuc, care să identifice resurse suplimentare pentru a ajuta agricultorii.

Citește și: PAS și Platforma „DA”, la aceeași masă cu PSRM și PD. Cele două partide de opoziție au ACCEPTAT invitația PD de a dezbate situația gravă din AGRICULTURĂ, dar și problemele legate de pandemia COVID – 19

În același timp, autoritățile spun că în bugetul de stat nu mai sunt bani pentru a ajuta agricultorii. Președintele Igor Dodon a declarat ieri, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că Guvernul Chicu a prevăzut deja 300 de milioane pentru compensații, iar alți bani nu sunt.

Citește și: VIDEO // Ședința CSS nu s-a soldat cu NIMIC pentru agricultori. Dodon: „Blocarea străzilor nu va aduce mai mulți bani la buget. Am alocat tot ce se putea de alocat”


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md