12:10:05 22.04.2024
Stiri

VIDEO // Matematica premierului Chicu: „Costul bugetar al suportului acordat AGRICULTORILOR constituie 1,65 MILIARDE de lei”. Oficialul a enumerat și măsurile care nu au intrat în vigoare

Actualitate 21.08.2020 18:17 Vizualizări2573 Autor: Ziarul National
VIDEO // Matematica premierului Chicu: „Costul bugetar al suportului acordat AGRICULTORILOR constituie 1,65 MILIARDE de lei”. Oficialul a enumerat și măsurile care nu au intrat în vigoare zugo.md


Premierul Ion Chicu este mulțumit de faptul că agricultorii protestatari au urcat pe tractoarele lor și au plecat astăzi acasă. Oficialul atrage atenția că dânsul și-a respectat promisiunile date fermierilor, iar aceștia, la rândul lor, nu au blocat traseele naționale și au plecat din Chișinău. Agricultorii pot să ridice de la AIPA, începând de săptămâna viitoare, ajutorul de 1 500 de lei la hectar.

Citește și: VIDEO // Agricultorii protestatari își scot TRACTOARELE din Chișinău, dar promit să revină și mai mulți în octombrie

„După cum știți, în cadrul întrevederii de sâmbăta trecută, am convenit să suplimentăm cu 100 de milioane ajutorul acordat agricultorilor, care au avut de suferit în urma secetei. Guvernul a aprobat miercuri alocarea acestor subvenții, câte 1 500 de lei la hectar, iar astăzi decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că agricultorii pot să depună cereri la AIPA și să-și ridice banii”, a declarat în această seară premierul Chicu, în cadrul unui briefing de presă.

CITIȚI și Premierul Chicu îi acuză pe agricultorii care protestează că ar fi „FOLOSIȚI” de către politicieni și îi amenință că NU vor primi subvenții până nu vor scoate tractoarele din ChișinăuPrim-ministrul s-a referit și la alte promisiuni făcute agricultorilor, dar care deocamdată nu au intrat în vigoare. Cu toate acestea, Ion Chicu le-a trecut la capitolul reușite. „Am discutat despre compensarea dobânzilor la credite, inclusiv unele mai vechi. De asemenea, am elaborat un proiect care prevede ca TVA-ul acumulat în contul acestor agenți economici să fie folosit în contul plății pentru impozitul funciar, care urmează să fie achitat până la 30 septembrie. E vorba de un total de 120 de milioane de lei.

Costul bugetar al suportului acordat agricultorilor, pentru prima grupă de cereale, constituie 1,65 de miliarde de lei. Până la finele anului vom veni și cu măsuri pentru grupa a doua de cereale”, a adăugat premierul.

Sursa citată a ținut să le mulțumească agricultorilor că au plecat acasă și nu au blocat drumurile naționale.

„Ei și-au îndeplinit această promisiune și nu s-au lăsat folosiți de unii actori politici. Agricultorii nu au permis unor extremiști cu buzduganul să-i atragă în activități distructive”, a conchis Chicu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md