17:49:29 03.10.2023
Stiri

Guvernul NU poate acoperi toate PAGUBELE suportate de agricultori, iar premierul Chicu le dă un SFAT: „Să se orienteze la piața asigurărilor...”

Actualitate 03.08.2020 11:03 Vizualizări1897 Autor: Ziarul National
Guvernul NU poate acoperi toate PAGUBELE suportate de agricultori, iar premierul Chicu le dă un SFAT: „Să se orienteze la piața asigurărilor...” Ion Dragomir


Agricultorii din R. Moldova urmează să primească, începând cu săptămâna viitoare, banii alocați de Guvern pentru acoperirea parțială a daunelor provocate de secetă, în baza documentelor prezentate autorităților competente. Prim-ministrul Ion Chicu avertizează că Guvernul nu are cum să acopere toate pierderile suportate de agricultori, iar aceștia ar face bine să-și asigure culturile plantate.

„Vineri am adoptat regulamentul de repartizare a suportului material de 100 de milioane de lei, bani oferiți din Fondul de subvenționare a agriculturii. De asemenea, din Fondul de Intervenție vor fi alocate 100 de milioane de lei. În maximum o săptămână, agricultorii o să înceapă să primească acești bani, conform actelor prezentate”, a dat astăzi asigurări premierul, după ședința cu spicherul și președintele republicii.

Potrivit lui Chicu, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Meidiului urmează să evalueze pierderile legate de grupa a doua de cereale.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Protest al AGRICULTORILOR în legătură cu „ajutorul” autorităților: „Vorbesc că vor fi oferite 100 de milioane de lei, dar ce facem cu 100 de lei pentru ha?” Agricultorii au BLOCAT traseul spre Chișinău

„Este clar că o parte din porumbul, floarea-soarelui și alte culturi semănate în primăvară sunt compromise total. Facem acum o evaluare, pentru ca ulterior să venim cu alocări suplimentare. Este clar că nu pot fi acoperite toate pagubele suportate de agricultori, de aceea am venit cu propunerea de a majora subvenționarea primei de asigurare de la 50% la 70%. Sperăm ca agricultorii să facă uz de acest instrument, ori în condiții de risc agricultorii trebuie să se orienteze la piața asigurărilor. Ei trebuie să se asigure de asemenea cataclisme, secetă... Astfel vor putea să-și recupereze daunele de la asiguratori”, a adăugat Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md