18:18:02 23.11.2020
 
Stiri

Cine sunt complicii lui Putin la Chișinău și cum luptă ei contra eurointegrării

Opinii 01.08.2014 09:19 Vizualizări3509 Autor: Petru Bogatu
Cine sunt complicii lui Putin la Chișinău și cum luptă ei contra eurointegrării


Prezentul continuu

Igor Dodon, Renato Usatîi, Veaceslav Ioniță. Trei persoane de factură diferită și cu preocupări distincte. Cu toate acestea, toți au ceva în comun.

Caiafele Moscovei

Un politician pro-rus, un afacerist obscur și un deputat al majorității parlamentare. În ciuda culorilor politice separate sau chiar divergente, toți trei, cu voie sau fără voie, sunt complicii lui Putin la Chișinău.

Cu toții urmăresc un singur obiectiv de atac – coaliția de guvernământ. Tustrei lovesc aceleași ținte principale – Vlad Filat și Partidul Liberal Democrat.

Toți trei se produc pe scena teatrului politic de la Chișinău. Sunt asistați de o droaie de slugi oploșite în groapa orchestrei, pe scaunele rezervate presei, pe coridoare, în bufet.

Există condeieri, aparent din tabere felurite și cu viziuni diametral opuse, bunăoară, care se dovedesc a fi înhămați de-a valma la același plug pe post de boi ai Kremlinului. Cu toții au o sarcină comună: să surpe temeliile eurointegrării.

Din cauza micimii acestor umile caiafe ale Estului, nu dau și alte nume. Cvasianonimi, șterși și plafonați, sunt ușor, totuși, de recunoscut, pentru că toți se înghesuie să arunce cu pietre în aceeași direcție: în PLDM și Vlad Filat.

Voi remarca doar că propaganda rusă, în ciuda caracterului ei grobian și butucănos, este suficient de șmecheră ca să tragă de pe poziții neașteptate. Pentru a fi cât mai eficace posibil, aceasta lovește din spate, din pădurea verde, dinspre gruparea teroristă „Antifa”, din mijlocul presei independente, din sânul unor pretinși unioniști filoromâni etc.

Este impresionantă și gama variată de specializare a complicilor lui Putin. În luptă sunt aruncați vârfuri de lance precum I. Dodon, falși nababi precum R. Usatîi, sabotori precum V. Ioniță, killeri mediatici în persoana unor bloggeri îmbătrâniți înainte de vreme etc.

Principiul dominoului

Toți acționează după același calapod țaristo-bolșevic. Mint de îngheață apele.

Cozile de topor ale Kremlinului pot să spună fără să clipească, de exemplu, că asumarea răspunderii Guvernului a fost o conspirație Filat - Ioniță contra lui Leancă. Prinse cu mâța în sac, se sucesc și, fără să argumenteze, susțin contrariul: cum că ar fi vorba de niște „scheme” ale lui Leancă - Filat, demascate, chipurile, de un deputat romantic.

Planul sforarului rus al marionetelor moldovene este străveziu și, totodată, amețitor, precum votca rusească. Să mânjească și să scoată din joc PLDM, piesa de bază a coaliției proeuropene – asta e tot ce trebuie să facă slugile lui Putin de la Chișinău.

Se încearcă descurajarea și compromiterea liderului liberal-democrat pentru a-l constrânge să demisioneze, fapt ce nu-i exclus să creeze o breșă în partid. Dacă se întâmplă asta, ambarcațiunea PLDM riscă să naufragieze în plină campanie electorală.

Cum fără liberal-democrați, care constituie osatura actualei guvernări, dreapta nu poate întruni majoritatea în viitoarele alegeri, Kremlinul pune în aplicare principiul dominoului. Dacă o piesă cade și încă una de bază, se prăbușesc și toate celelalte.

Sub roțile propagandei rusești

Aș vrea să fiu bine înțeles. Doar soția lui Cezar este deasupra oricărei suspiciuni, spune un dicton antic.

Niciun politician nu poate pretinde să nu fie supravegheat de mass-media. Iar Timofti, Plahotniuc, Filat, Leancă, Ghimpu, Lupu, Corman și alții nu sunt o excepție.

Toți cad sub examenul critic al presei. Numai că și circulația liberă a informației în democrație, aidoma traficului rutier, se supune unor reguli.

Există o diferență uriașă între Formula 1 și automobilul ucigaș care, în 1948, l-a lovit, din ordinul Kremlinului, pe actorul Solomon Mihoels. Tot așa și vasalii lui Putin de la Chișinău sunt puși să strivească, sub roțile propagandei, speranțele europene ale celui de-al doilea stat românesc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Ilarie 02.08.2014 00:03

Cretinii care semnaează cu de la sine putere în numele "româniei reîntregite" trebuie condamnaţi pentru furt de identitate. În România furtul de identitate este pedepsit conform Directivelor europene in vigoare, şi anume Directiva UE nr. 2007/64/CE

ROMÂNIA REÎNTREGITĂ 02.08.2014 23:57

FRAȚI ROMÂNI! Atenţie la GUNOAIELE ”STATALIST-moldoveniste”=FORUMIȘTI PLĂTIȚI SĂ NE SCUIPE CU PROVOCĂRI RUSEȘTI tip ”Ilarie”,”ion”,cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut ziarele,televiziunile ,forumurile şi blogurile de pe ambele părţi ale Prutului! Postacii KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE. Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!! MANIPULATORI KAGHEBIȘTI,nu înțelegeți? RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE! AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE! NA SYBYR cu postaciiKGB, afară cu COLOANA A-5-A RUSĂ de spălare a creierelor de pe forumuri !

bogatu COMPLICELE LUI PUTIN 02.08.2014 23:59

Pe cine A PRIMIT ORDIN SĂ-L ATACE papagalul de presă petru bogatu în articolul ”Cum Dan Dungaciu a speriat lumea cu un „condominiu ruso-german” ?” Pe cel care a spus: ”Până la urmă R.Moldova își va da seama că CEA MAI PRAGMATICĂ SOLUȚIE ESTE UNIREA CU ROMÂNIA”. Un atac MANKURT,CONTRA FRATELUI ROMÂN UNIONIST Dan Dungaciu este UN ATAC CONTRA TUTUROR ROMÂNILOR basarabeni unioniști. petru bogatu,PAPAGALUL DE PRESĂ al TRĂDĂTORULUI și LAȘULUI FILAT-kgb l-a atacat astfel,indirect,și pe PREȘEDINTELE NOSTRU,AL TUTUROR ROMÂNILOR,TRAIAN Băsescu.

Maica Noastră SFÂNTA ROMÂNIE 03.08.2014 00:00

Unde-ți sunt ”Fanteziile conspiraţioniste”??? petru bogatu-PAPAGALULE DE PRESĂ PLDM,ai citit articolul din ”THE INDEPENDENT”? Acum,CE MAI SPUI ,SCÂRNĂVIE ”statalist-moldovenistă”??? ”The Independent: NEGOCIERI SECRETE Merkel - Putin. PĂMÂNT CONTRA GAZE NATURALE ” petru bogatu-VIPERĂ KGB,cereți imediat scuze FRATELUI ROMÂN UNIONIST Dan Dungaciu! MANKURT ANALFABET, analizele tale geopolitice sunt sub nivelul GENUNCHIULUI BROAȘTEI ! Crezi că NOI,ROMÂNII basarabeni nu știm ce JOCURI RUSEȘTI ”STATALIST-moldoveniste” face COLOANA A-5-A RUSĂ Divizia Chișinău la Berlin și Moscova? Credeai că NOI,ROMÂNII basarabeni nu știm ce JOCURI RUSEȘTI ”STATALIST-moldoveniste” fac de ani de zile SLUGOII RUSIEI filatovKGB,treanca-fleanca,lupu,corman,hadârcă,saharneanu cu PARAȘUTA KGB merkel?

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

16.11.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a pierdut Dodon,...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md