07:24:06 21.05.2024
Stiri

Elveția investește 45 de MILIOANE de euro în sănătatea moldovenilor

Economie 08.04.2014 16:21 Vizualizări1470 Autor: Galina Munteanu
Elveția investește 45 de MILIOANE de euro în sănătatea moldovenilor dcnews.ro


Elveția acordă R. Moldova 46 de milioane de euro pentru sănătate și asigurare cu apă. Potrivit strategiei lansate astăzi de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), cele două domenii sunt prioritare în colaborarea Elveției cu R. Moldova în următorii trei ani. De asemenea, s-a dublat și volumul asistenței financiare acordată de Elveția R. Moldova - 46 de milioane euro față de 24 de milioane de euro, investiții făcute în proiectele moldo-elvețiene implementate în perioada 2010-2013.

„Această strategie este o mărturie a angajamentului Elveției de a sprijini R. Moldova pe termen lung. Prin ea, încercăm să asigurăm mai multă stabilitate și continuitate”, a spus ambasadorul Elveției pentru R. Moldova și Ucraina, Christian Schoenenberger.

Potrivit noii strategii, Guvernul Elveției va sprijini în continuare reformele din domeniul sănătății, axându-se pe dezvoltarea serviciului regionalizat de asistență pediatrică de urgență și a centrelor de sănătate prietenoase tinerilor, create în întreaga republică. Totodată, își va extinde sprijinul în două arii noi, prioritare pentru sistemul de sănătate, și anume prevenirea maladiilor netransmisibile și integrarea serviciilor de sănătate mintală în asistența medicală primară.

„Sunt sigur că fiecare franc elvețian care va fi investit în acest domeniu va avea capacitatea de a aduce zeci de franci, în termeni de investiții, infrastructură, proiecte educaționale”, a spus Victor Lutenco, directorul Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Republica Moldova beneficiază de asistență din partea Elveției din anul 2000. Parte componentă a Departamentului Federal al Afacerilor Externe al Elveției (DFAE), Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) implementează politica elvețiană de cooperare pentru dezvoltare în peste 50 de state ale lumii, având drept scop principal promovarea dezvoltării durabile și diminuarea sărăciei.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md