20:44:11 17.06.2024
Stiri

Fiecare contact cu APA înseamnă un minut în plus în viața noastră!

Știri 14.09.2018 08:20 Vizualizări2032 Autor: Ziarul National
Fiecare contact cu APA înseamnă un minut în plus în viața noastră! Sursa: secretele.com


Cercetările științifice au dovedit că organismul nostru își poate reconstrui și îmbunătăți starea de sănătate cu ajutorul apei.

Multe culturi includ în obiceiurile lor ritualuri precum botezarea copiilor cu apă și oferirea de apă călătorilor.

Băile terapeutice sunt unele dintre cele mai vechi metode de vindecare. Sunt ușor de pregătit și aduc beneficii nenumărate: înlăturarea oboselii, calmarea sistemului nervos, regenerarea pielii, îmbunătățirea metabolismului și a somnului, înlăturarea durerii și a tensiunii din mușchi. Se pot face acasă prin alternanța rece-cald sau prin adăugarea de extracte din plante și ierburi.

Alternanța rece-cald

În Grecia Antică, Hipocrate, și apoi în epoca medievală, Avicenna, un medic și filozof arab, foloseau intensiv terapia cu apă, aplicând alternativ apă fierbinte și rece, urmate de masaj. Acțiunea alternantă rece-cald devine astfel un leac miraculos pentru mai multe afecțiuni: îmbunătățește circulația sângelui și metabolismul, ajută la înlăturarea mucozităților, întărește mușchii și inima, întărește sistemul nervos, îmbunătățește sistemul imunitar și elimină reacțiile cauzate de schimbările vremii, prin micșorarea sensibilității organismului la frig și căldură.

Dușul alternant rece-cald este recomandat zilnic, dimineața și seara. Se începe cu apă caldă timp de 40 de secunde, urmată de apă rece 20 de secunde, timp de 3-8 minute, în funcție de ceea ce simțiți. Întotdeauna terminați cu apă rece, pentru ca vasele de sânge să se contracte și să preveniți răceala. Masați apoi pielea (pentru regenerare) pentru 3-5 minute cu un prosop ud, înmuiat în apă simplă sau cu extracte de plante, până când aceasta se încălzește și se înroșește.

Băile cu plante

Pot dura – 15-25 de minute, în funcție de cum vă simțiți. Pentru a fi eficiente, trebuie făcute zilnic, timp de două, trei săptămâni. Nu vă trebuie nimic special pentru a pregăti o astfel de baie, în care vă puteți relaxa ascultând muzica preferată.

Iată câteva exemple:

1. Turnați cinci litri de apă fiartă peste 300 grame de flori de mușețel, lăsați să se infuzeze timp de două ore, strecurați și turnați apoi în apa de baie. Remediu pentru: dureri de spate și încheieturi, inflamații, refacere generală. Temperatura de 35 grade Celsius.

2. Turnați cinci litri de apă fiartă peste 200 grame de flori de salvie, lăsați să se infuzeze timp de două ore, strecurați și turnați apoi în apa de baie. Remediu pentru: hipertensiune, astm, bronșită, boli de piele, inflamații și probleme cu încheieturile. Temperatura 34 grade Celsius.

3. Puneți 1,5 kg ramuri de molid în cinci litri de apă și fierbeți timp de 30 de minute. Strecurați și turnați în apă de baie. Remediu pentru: dureri de spate și de oase, mâini și picioare umflate. Temperatura 28 grade Celsius.

4. Puneți două kilograme de sare normală în apa de baie și asigurați-va că s-a dizolvat complet. Remediu pentru: sistemul nervos (acțiune de calmare), dureri musculare și ale încheieturilor, sistemul imunitar. Temperatura 37 grade Celsius.

O baie terapeutică întotdeauna ne relaxează și ne binedispune, deoarece odată cu purificarea organismului limpezim și mintea!

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md