10:05:17 26.02.2024
Stiri

Cinci investigații pe care este util să ți le efectuezi cel puțin o dată pe an

Știri 08.08.2018 07:30 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National


Cinci investigații pe care este util să ți le efectuezi cel puțin o dată pe an Sursa: libertateapentrufemei.ro

Sănătatea este cel mai de preț lucru. Și pornind de la acest aspect admitem și faptul că este important să conștientizăm care este rolul pe care trebuie să îl ocupe în viața fiecăruia dintre noi. Așadar, starea de bine și de echilibru se obține în momentul în care lucrurile sunt așezate din mai multe puncte de vedere: medical, emoțional, relațional și evident, spiritual.

Și pentru că și ție ți s-a întâmplat din diverse motive să îți amâni controale medicale de rutină, noi am întocmit o listă cu unele dintre cele mai importante investigații pe care ar trebui să ți le efectuezi cel puțin o dată pe an, după cum urmează:

Control ginecologic

Chiar dacă de foarte multe ori el este asociat ca o investigație neplăcută pentru cele mai multe femei, controlul ginecologic este extrem de necesar. Efectuat la timp, el reprezintă o măsură esențială pentru sănătatea feminină. Chiar și în eventualitatea unui control de rutină sau a depistării vreunei afecțiuni, medicul specialist poate recomandă efectuarea unei videocolposcopii. Ea reprezintă o metodă prin care este investigat vaginul, vulva și colul uterin cu ajutorul tehnicilor de microscopie directă, cu ajutorul unui colposcop (un tip special de microscop). Foarte important de reținut este faptul că această investigație are scopul de a diagnostica anumite leziuni la nivelul aparatului genital inferior.

Analize de sânge

Acestea sunt extrem de importante deoarece pot indica diverse patologii și ajută medicul în stabilirea unui diagnostic și începerea unei scheme de tratament (acolo unde este cazul). Pentru tine este important să înțelegi că efectuarea lor în timp util te va feri de eventuale neplăceri. Mai mult decât atât, interpretarea rezultatelor este esențială, iar recomandările medicului pot indica adesea schimbări asupra stilului de viață.

Mamografie

Chiar dacă în cadrul unui consult ginecologic îți sunt examinați și sănii e bine să știi că un control amănunțit nu strică niciodată, mai ales după vârstă de 35 de ani. Conform specialiștilor mamografia este considerată cea mai importantă metodă de diagnostic imagistic mamar. Acest tip de investigație efectuată la timp îți poate salva viața, ca atare e bine să lași deoparte spaimele și fricile și să te programezi la specialist.

Și pentru că ea nu este întotdeauna concludentă, medicul îți poate solicita și recomandă alte cercetări suplimentare.

Control stomatologic

Zâmbetul sănătos poate fi considerat unul dintre cele mai valoroase accesorii. O dantură strălucitoare și o bună sănătate a cavității orale începe cu educație și trebuie să se continue și să se îmbunătățească în cabinetul stomatologului.

Chiar dacă și în acest caz, probabil că frica este cea care îți da mari bătăi de cap, să știi că tehnicile și metodele de lucru au cunoscut schimbări semnificative. Inovația a ajuns în acest domeniu la un nivel înalt de execuție și performanță, prin urmare putem vorbi despre servicii și proceduri efectuate la rang de artă.

Consult oftalmologic

Cum pentru fiecare zonă a corpului tău îți manifești interes și grijă, poate că nu ar trebui să uiți nicio secundă de sănătatea ochilor. Efectuat cu profesionalism, un simplu control oftalmologic poate scoate la iveală o serie de probleme pe care le poți avea și de care să nu fii foarte conștientă. Iar dacă petreci foarte mult timp în față computerului, în preajma oricărui dispozitiv care îți solicită vederea sau chiar la volan, probabil că nu mai trebuie să îți amâni foarte mult vizita la oftalmolog.

Sursa: libertateapentrufemei.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md