19:56:27 17.06.2024
Stiri

EFECTELE gândirii negative asupra sănătății!

Știri 15.12.2018 13:00 Vizualizări3348 Autor: Ziarul National
EFECTELE gândirii negative asupra sănătății! Sursa: secretele.com


În decursul vieții, oamenii experimentează tot felul de emoții, de la fericire până la ură, ajungând chiar să dezvolte depresie. Fiecare dintre aceste emoții creează un sentiment distinct asupra organismului tău. În funcție de emoțiile pe care le percepem, organismul emană o serie de chimicale. De exemplu, dacă organismul eliberează serotonină, dopamină sau oxitocină, te vei simți fericit. În sens contrar, dacă organismul eliberează cortizol, ești stresat.

Ce se întâmplă atunci când avem o gândire negativă mereu? Sau atunci când avem o gândire pozitivă mereu? Dar atunci când nu suntem încărcați energetic nici pozitiv, nici negativ? Hai să aflăm în ce mod ne afectează organismul toate astea.

Pozitiv vs. Negativ

Viața ta este duală? Poate că răspunsul va fi nu, însă cu siguranță ne petrecem foarte mult timp din viață judecând diferite aspecte. Creierul este o unealtă extrem de puternică a organismului nostru, așa că el are capacitatea de a distinge între bine și rău, pozitiv sau negativ, însă problema se pune în felul următor, lucrurile sunt total pozitive sau total negative?

Renunță la percepții cât mai mult posibil

Dacă gândești atent vei realiza că nu există doar percepții pozitive sau negative, ci mai degrabă o combinație a acestora. Astfel, adevărata concluzie se trage în funcție de situația în care ne aflăm, modul în care ne simțim atunci când se petrece o anumită acțiune. Important este să vedem mai departe de asta, să nu tragem concluzii pripite și să vedem totul într-o altă manieră. Este foarte important să renunțam la a-i mai judeca pe alții și să înțelegem cum izvorăsc anumite sentimente, deoarece acestea ne pot afecta sănătatea.

„Dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să ne dorim cu toată tăria asta și să aflăm care este cauza bolii. Abia apoi ne putem vindeca! ” ~ Hippocrates

Legătura dintre minte și suflet

Această legătură este foarte puternică, chiar dacă nu poate fi sesizată sub o formă vizuală, percepția poate afecta sănătatea organismului. Putem avea o atitudine pozitivă și să fim sănătoși sau, ne putem baza pe latura negativă, care ne va distruge sănătatea.

Tu ești singurul care poate decide pentru sănătatea ta! Gândește pozitiv și lasă în urmă aspectele problematice ale vieții!

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md