21:46:12 15.10.2024
Stiri

Impactul condimentelor asupra sănătății tale

Știri 12.12.2018 08:30 Vizualizări2051 Autor: Ziarul National
Impactul condimentelor asupra sănătății tale sursa: google.ro


Condimentele sunt utilizate des în bucătărie pentru a oferi un plus de savoare mâncărurilor. Dincolo de această aromă pe care o oferă preparatelor, trebuie știut că ele prezintă foarte multe beneficii asupra sănătății organismului.

Proprietățile benefice ale condimentelor

  • Scorțișoara. Este utilă pentru ameliorarea durerilor de artrită, scade nivelul zahărului din sânge, al trigliceridelor, colesterolului „rău” și total, chiar și în cazul pacienților diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2.
  • Chimenul. Acesta este bogat în magneziu și fier, fiind utilizat cu succes în cazul unor afecțiuni digestive. Totodată, având și proprietăți antiseptice, chimenul este indicat și pentru tratarea răcelilor.
  • Rozmarinul. Uleiul de rozmarin are un efect de întinerire, menține elasticitatea pielii și stimulează creșterea părului.
  • Totodată, planta este utilizată pentru ameliorarea disconfortului gastric și durerilor de cap, dar contribuie și la buna funcționare a ficatului.

  • Cuișoarele. Proprietățile lor curative sunt cunoscute de secole, ele fiind ideale pentru calmarea durerilor de dinți, pentru vindecarea afecțiunilor sistemului digestiv, ameliorând flatulența și accelerând metabolismul. Totodată, acestea sunt indicate în cazul infecțiilor respiratorii.
  • Frunzele de dafin. Sunt un remediu eficient în caz infecțiilor respiratorii și pentru combaterea respirației urât mirositoare. În plus, frunzele de dafin sunt un antibiotic natural, având și puternice efecte antiinflamatorii. De asemenea, cu ajutorul frunzelor de dafin se poate reduce nivelul glicemiei.
  • Semințele de susan. Datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate, semințele de susan scad nivelul de colesterol rău LDL și îți curăță vasele de sânge de sedimentele grase, protejând inima de boli precum ateroscleroza și îmbunătățind circulația sângelui.
  • Piperul negru sau roșu. Este excelent în caz de răceală, acestea având proprietăți antibacteriene, fiind o sursă bună de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K. Piperul este adăugat în tonicele folosite pentru vindecarea răcelilor și tusei.
  • Oregano. Este foarte bun în ameliorarea simptomelor sinuzitei. De asemenea, este o sursă bogată de fier, magneziu, calciu, vitamina C și vitamina A, dar și de acizi grași Omega-3.
  • Riscurile consumului de condimente în timpul sarcinii

  • Cimbrul. Este benefic în ameliorarea astmului, a infecțiilor respiratorii recidivante, în laringită, faringită, amigdalită, infecții renale, sinuzită, gingivită. Cu toate acestea, femeile însărcinate nu ar trebui să-l folosească deoarece poate crește riscul unui avort spontan.
  • Crușinul. Și acesta poate crește riscul unui avort, deoarece favorizează apariția contracțiilor.
  • Șofran. Cantități mai mari de șofran pot provoca contracții uterine, care ar putea duce la avort spontan.
  • Ce este bine să eviți

    Evita amestecurile cu denumiri generale precum condimente pentru carne. Este posibil ca aceste tipuri de amestec să conțină și unele substanțe chimice, de aceea mai bine le folosiți individual.

    Nu amesteca aspirina cu mâncăruri care conțin curry. Înainte de a lua o tabletă de aspirină, ai grijă să nu consumi și alimente care conțin această substanță în mod natural, precum: curry, turmerica, chimen, boia de ardei, cimbru sau rozmarin.

    Rozmarinul este contraindicat în timpul sarcinii, fiindcă poate cauza gastroenterite puternice.

    Sursa: sfatulmedicului.ro


    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.10.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce separatiștii v...

    11.10.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ziarul NAȚIONAL a al...

    07.10.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile din 20 oct...

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md