16:22:21 23.02.2024
Stiri

OPINIE // „Nu afacerile NECURATE ale lui Năstase au stârnit furia lui Ghimpu, ci faptul că liderul PPDA i-a închis ușa în nas”

Politică 10.12.2018 12:19 Vizualizări1539 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Nu afacerile NECURATE ale lui Năstase au stârnit furia lui Ghimpu, ci faptul că liderul PPDA i-a închis ușa în nas”


Liberalul Mihai Ghimpu ar avea dreptate că Andrei Năstase nu ar fi tocmai o persoană integră, dar face aceste dezvăluiri doar după ce a înțeles că Partidul Liberal (PL) nu va fi acceptat să fie parte a Blocului electoral „ACUM”, scrie, într-un editorial pentru deschide.md, analistul politic Petru Bogatu.

„Andrei Năstase, dacă e să-i dăm crezare lui Mihai Ghimpu, „mai ieri punea cuțitul la gât unor oameni pentru a le lua acțiunile din bănci”. Potrivit președintelui onorific al PL, liderul PPDA pe această cale „s-a căpătuit cu niște acțiuni” pe care le-ar fi transferat ulterior unor membri ai familiei sale, iar „unii dintre prietenii lui Andrei au furat miliardul, …alții au contribuit prin votul lor la acest furt” ș.a.m.d. Ghimpu vine cu detalii noi, cu informații incendiare. Dacă ceea ce spune președintele onorific al PL despre liderul PPDA este adevărat, ieșirea sa nervoasă poate fi înțeleasă. Liberalul este indignat că un cogeamite gangster care le băga cuțitul la beregată oamenilor onești, deposedându-i de averile agonisite în sudoarea frunții, umblă încă în libertate”, scrie acesta.

Totuși, Bogatu spune că nu este clar un lucru: „De ce Ghimpu în această situație nu strigă: „Ajutor!”. „Prindeți hoțul!”. De ce nu cheamă poliția? Dacă îl acuză pe Andrei Năstase de tâlhărie sau de complicitate cu alți prădători, când a aflat el despre toate matrapazlâcurile acestea? Bănuiesc că nu de azi și nu de ieri, de vreme ce îl ataca dur pe liderul Platformei „DA” încă în 2016, când îi imputa că ar fi fost „turnător de informații pentru fostul președinte Vladimir Voronin, Igor Dodon, Victor și Viorel Țopa, precum și pentru Vlad Plahotniuc”.

Și dacă Mihai Ghimpu știa ce fel de om este Năstase, de ce în ultimele săptămâni a căutat să se pună bine pe lângă el? De ce îi făcea ochi dulci? De ce îi cerșea lui și Maiei Sandu un loc pe lista blocului „ACUM”, se întreabă acesta.

Continuarea AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md