22:43:58 27.05.2024
Stiri

VIDEO // Dodon își asumă TOATE MERITELE pentru înlăturarea lui Plahotniuc, oligarhul cu care negocia o nouă alianță și FEDERALIZAREA R. Moldova. Acesta și-a făcut și un FILM: „Blocul „ACUM” s-a alăturat președintelui pentru a da lovitura regimului”

Actualitate 08.06.2020 12:14 Vizualizări2165 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon își asumă TOATE MERITELE pentru înlăturarea lui Plahotniuc, oligarhul cu care negocia o nouă alianță și FEDERALIZAREA R. Moldova. Acesta și-a făcut și un FILM: „Blocul „ACUM” s-a alăturat președintelui pentru a da lovitura regimului” Captură


La un an de la formarea coaliției dintre PSRM – „ACUM”, care a dus la înlăturarea lui Vlad Plahotniuc de la putere, președintele Igor Dodon își asumă toate meritele.

Șeful statului a prezentat și un film despre „vitejia” sa de pe data de 8 iunie 2019, în care se menționează că Blocul „ACUM” i s-a „alăturat” în lupta cu regimul, deși fostul premier Maia Sandu declara recent că anume „ACUM” l-a scos pe Dodon din „ghearele lui Plahotniuc”. Autorii filmului laudativ au evitat să aducă aminte că, înainte de ziua de 8 iunie 2019, șeful statului era o prezență constantă la sediul Partidului Democrat, acolo unde negocia cu Plahotniuc o nouă alianță de guvernare, dar și federalizarea R. Moldova. La un an distanță, șeful statului spune că anume el era „principala amenințare a regimului” și că „l-a jucat pe degete pe Plahotniuc”.

„Astăzi, 8 iunie, se împlinește exact un an din ziua când noi am reușit să răsturnăm regimul instaurat de Plahotniuc, care pentru multă lume (inclusiv pentru mulți experți) părea imposibil de înlăturat. Memoria lumii e scurtă și oamenii repede uită sub ce regim opresiv a existat R. Moldova în ultimii ani, până în luna iunie a anului trecut. Sunt opinii că guvernarea oligarhică este a doua cea mai grea perioadă din istoria țării, după anul 1992, când s-a produs conflictul și nenorocirea de pe Nistru”, a scris Dodon pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Noi IMAGINI cu Igor Dodon. Acesta îi dictează lui Iaralov cum trebuie să arate documentul de FEDERALIZARE, pe care îl vor rușii: „Kozak așa mi-a dictat”

Șeful statului afirmă că astăzi se împlinește un an de când a fost „salvată democrația”, iar R. Moldova a fost eliberată din captivitate: „Acea acțiune curajoasă de luptă cu oligarhia a fost și meritul partidelor parlamentare, și meritul cetățenilor care ne-au susținut moral, și meritul partenerilor noștri externi, care au declarat ferm că nu tolerează abuzul puterii oligarhice și manipulările prin intermediul Curții Constituționale”.

Oficialul mai spune că decizia de a merge „direct și ferm” împotriva lui Plahotniuc a fost asociată cu riscuri foarte serioase: „Am riscat cu viața mea și a celor apropiați și poate că vreodată voi deschide unele paranteze în acest sens. Dar eu consider că aceea fusese o decizie necesară pentru țară, una corectă strategic, o decizie de caracter și nu regret nicio clipă acțiunile de atunci”.

Printre altele, Igor Dodon s-a referit și la rolul Blocului „ACUM”, reprezentanții căruia i-au invitat cu insistență pe socialiști la negocieri în noaptea zilei de 7 iunie: „Vreau aici să menționez că și colegii din Parlament, membrii Blocului „ACUM”, au demonstrat că pot trece peste barierele ideologice și doctrinare și pot participa la o lovitură comună și definitivă împotriva regimului oligarhic. Acele procese politice ferme vor rămâne pentru totdeauna înscrise în istoria țării noastre”.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Astăzi, Dodon acuză reprezentanții Blocului „ACUM” că vor să se asocieze cu oamenii lui Plahotniuc și Șor.

„Totodată, să nu uităm că oligarhii – Plahotniuc și Șor, au fugit din țară, dar nu au renunțat la ideea de a prelua din nou puterea sub control. Miza lor este să destabilizeze situația politică din R. Moldova, să demită guvernul, să-i manipuleze pe Maia Sandu și Andrei Năstase, să-și infiltreze oamenii din grupările parlamentare Șor și „Pro-Moldova” în noul guvern, toate astea pentru a se revanșa și pentru a bloca acțiunile penale pe furtul miliardului și pe uzurparea puterii în stat, acțiuni care au avansat foarte mult în ultimele luni, sub coordonarea noului procuror general.

Anume prin spaima și dorința de revanșă a oligarhilor se explică atacurile mediatice la care sunt supuse instituțiile statului, precum și tentativele de creare a unor alianțe ad-hoc, de tipul Sandu-Candu-Plaha-Șor, care să dea jos Guvernul Chicu și să blocheze activitatea instituțiilor statului. Vă asigur însă că toate aceste provocări ale oligarhiei nu vor avea finalitate. Noi, conducerea țării împreună cu poporul, nu vom permite revenirea regimului oligarhic și nici instaurarea haosului politic, social și economic. Noi știm că oligarhii se conduc de principiul: cu cât mai rău pentru țară și guvernare, cu atât mai bine pentru dânșii. Dar cei care i-au învins la 8 iunie anul trecut îi vor învinge și de acum încolo, de fiecare dată”, se mai arată în mesajul președintelui.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md