01:14:01 26.06.2024
Stiri

Mitropolitul Basarabiei îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe activ la Recensământul populației și locuințelor 2024: „Să vă declarați apartenența etnică prin naționalitatea românească, limba română și credința ortodoxă”

Actualitate 17.04.2024 08:59 Vizualizări3110 Autor: Ziarul National
Mitropolitul Basarabiei îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe activ la Recensământul populației și locuințelor 2024: „Să vă declarați apartenența etnică prin naționalitatea românească, limba română și credința ortodoxă”


Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, îi îndeamnă pe credincioșii din R. Moldova să participe la Recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2024 şi să-şi declare apartenența etnică românească, limba română vorbită și credința ortodoxă

„Recensământul populației și locuințelor este un prilej oportun prin care putem mărturisi cine suntem, de unde venim și în ce credem. Astfel, vă îndemnăm cu toată dragostea să vă implicați cu fervoare și responsabilitate în acest proces al recensământului și să vă declarați apartenența etnică prin naționalitatea românească, limba română și credința ortodoxă.

Naționalitatea românească este un temei de unitate și solidaritate pentru întreaga noastră comunitate, indiferent de granițe și de contexte istorice. Este datoria noastră, ca români și creștini ortodocși, să ne mărturisim identitatea românească cu demnitate și deplină recunoștință, să ne cinstim neamul și să contribuim la perpetuarea valorilor și tradițiilor noastre care ne definesc", se arată în mesajul transmis de Mitropolitul Basarabiei.

Potrivit Înaltpreasfințitului Părinte Petru, limba română este comoara cea mai de preț a identității noastre culturale și lingvistice.

„Ea este expresia vie a duhului nostru național și a moștenirii istorice. Păstrarea și promovarea limbii române este o responsabilitate sfântă pe care o avem față de strămoșii noștri și față de generațiile viitoare.

Iar credința ortodoxă este piatra de temelie a identității noastre spirituale și religioase. Adresăm acest îndemn, însoțit de rugăciuni către Bunul Dumnezeu ca să binecuvânteze această inițiativă și să ne întărească în hotărârea de a fi mărturisitori ai adevărului și ai credinței noastre în orice împrejurare", a conchis Mitropolitul Basarabiei.

Menționăm că Recensământul populației și al locuinţelor a demarat pe 8 aprilie şi va dura până pe 7 iulie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md