23:36:20 23.06.2024
Stiri

FOTO // A abandonat activitatea de contabil și a pus pe roate o afacere AGRICOLĂ la Gura Bâcului. Familia Cecoi cultivă legume, iar apoi le ambalează și le vinde în magazinele din R. Moldova: „Și în R. Moldova se pot dezvolta afaceri de succes”

Actualitate 16.05.2024 14:43 Vizualizări1324 Autor: ZiarulNational
FOTO // A abandonat activitatea de contabil și a pus pe roate o afacere AGRICOLĂ la Gura Bâcului. Familia Cecoi cultivă legume, iar apoi le ambalează și le vinde în magazinele din R. Moldova: „Și în R. Moldova se pot dezvolta afaceri de succes”


Familia Cecoi din Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, a pus pe roate o afacere agricolă impresionantă, care i-a alungat gândul de a mai părăsi R. Moldova pentru un trai mai bun.

Gospodăria țărănească, care este specializată în producerea legumelor în câmp deschis, a fost înființată în 2017 de către Aurelia Cecoi, contabil de profesie. Femeia a abandonat activitatea de contabil și s-a dedicat noii afaceri de familie.

Legumicultorii cresc morcov, ceapă, cartof și sfeclă roșie pe o suprafață de 67 de hectare, iar astăzi au fost vizitați de premierul Dorin Recean. Întreprinzătoarea Aurelia Cecoi a făcut un tur prin gospodărie și în secția de ambalare a legumelor.

Aceasta este dotată cu utilaje și echipament modern, inclusiv ca urmare a accesării fondurilor de dezvoltare oferite de stat și partenerii R. Moldova. De asemenea, au fost vizitate terenurile cu sfeclă și morcov, unde este instalat un sistem de irigare performant, care contribuie la obținerea unei recolte calitative.

Până în prezent, afacerea a beneficiat de resurse prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, iar acum proprietarii intenționează să acceseze fonduri în cadrul Programului guvernamental de stimulare a investițiilor „373”.„An de an investim în tehnica agricolă și suntem siguri că și la noi în țară se pot dezvolta afaceri de succes. Cel mai complicat proces a fost asigurarea irigării terenurilor. Acum însă suntem deschiși să-i ghidăm și pe alții, să împărtășim experiența noastră”, a spus Aurelia Cecoi.

Premierul Dorin Recean a apreciat abordarea de business a agricultorilor și i-a asigurat că Guvernul va încuraja în continuare dezvoltarea sectorului.

„Știu că agricultura implică multă conlucrare cu natura, dar azi agricultura nu înseamnă doar pământ, ci și tehnică performantă de prelucrare a acestuia, ambalare a produselor, pentru a fi competitivi pe piață. Mă bucură ambiția și implicarea voastră și vă vom susține în continuare”, le-a spus prim-ministrul.

Legumele produse sunt distribuite în rețelele de magazine din toată R. Moldova, sunt comercializate pentru procesare sau realizate pe piața locală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md