06:07:45 21.09.2018
 
Stiri

Medici din Ungheni, condamnaţi pentru neacordarea ajutorului unui bolnav

Social 18.08.2015 11:57 Vizualizări1460 Autor: Galina Munteanu
Medici din Ungheni,  condamnaţi pentru neacordarea ajutorului unui bolnav

Doi medici din cadrul Substaţiei de Asistenţă Medicală Urgentă Ungheni au fost condamnaţi la închisoare pentru că nu i-au acordat ajutor unui bolnav, care ulterior a decedat.

Procuratura raionului Ungheni a prezentat suficiente probe care au demonstrat că, în noaptea de 11 ianuarie 2014, deplasându-se la o solicitare în echipajul de urgenţă pentru acordarea ajutorului medical unui bărbat care zăcea inconştient în scara unui bloc din orașul Ungheni, inculpaţii l-au examinat superficial şi, fără a-i acorda asistenţă medicală necesară, l-au lăsat să zacă în continuare, fără a-l interna în spital. Bărbatul a fost totuşi internat în spital însă abia spre dimineaţă, atunci când un alt echipaj de asistenţă medicală urgentă a depistat bărbatul în stare de inconştienţă în scara blocului locativ. Peste o lună, pacientul, în vârstă de 48 de ani, a decedat la spital, fără a-şi reveni din comă.
Potrivit raportului de expertiză medico-legală, victima suferise o traumă cranio-cerebrală deschisă cu fractura liniară a oaselor bolţii craniului, hematom subdural şi hemoragii intracerebrale, excoriaţii în regiunea frontală, plagă superficială în regiunea perioculară stânga, plagă contuză în regiunea parietală, excoriaţii în regiunea genunchilor care se califică ca vătămare corporală gravă periculoasă pentru viaţă.
Cu toate acestea, fără motive întemeiate, medicii din primul echipaj de urgenţă nu i-au acordat bolnavului ajutor, deși erau obligaţi să o facă.
Recent, ambii medici au fost recunoscuţi culpabili şi condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu privarea de dreptul de a exercita activitate în medicină pe un termen de doi ani. De asemenea, instanţa de judecată a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani.
Sentinţa este cu drept de atac.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md