22:43:41 27.09.2021
Stiri

Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ

Politică 09.06.2021 15:14 Vizualizări2923 Autor: Ziarul National
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ


Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, poate fi cercetat penal chiar în perioada campaniei electorale, în pofida faptului că este candidat la funcția de deputat. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a lăsat astăzi în vigoare hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care își dă acordul ca procurorii să-l cerceteze pe Cavcaliuc în dosarul „verde de briliant”.

PACE a sesizat astăzi Delegația Uniunii Europene în R. Moldova, Misiunea OSCE în Moldova, misiunile diplomatice acreditate în R. Moldova, Asociația Promo-LEX, în legătură cu „caracterul vădit tendențios și părtinitor al activităților de urmărire penală, desfășurate de Procuratura raionului Sângerei în raport cu Gheorghe Cavcaliuc”.

Citește și: Partidul lui Cavcaliuc este comparat cu o „organizație CRIMINALĂ”. Moțpan: „Pretinzându-se partid politic, PACE desfășoară activități criminale. Vom vedea care va fi reacția PROCURORULUI general”; „Colegul nostru riscă să-și piardă vederea”

CITIȚI și VIDEO // Un vicepreședinte de raion din partea PPDA, STROPIT cu verde de briliant de către membrii partidului condus de Cavcaliuc, pentru că s-a vaccinat cu Pfizer înaintea medicilor: „A fost internat în spital și riscă să-și piardă vederea”

PACE consideră președintele CEC, Dorin Cimil, și-a dat acordul pentru ca Gheorghe Cavcaliuc să fie urmărit penal.

„Decizia CSJ este justificată. Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au recunoscut că așa-zisul acord de tragere la răspundere penală a lui Gheorghe Cavcaliuc nu este o decizie a CEC. Este vorba despre o informație și reflecta opinia președintelui CEC, Dorin Cimil. Astfel, conform situației de la ziua de astăzi, nu există o decizie a CEC prin care să fie permis cercetarea penală a președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Declarațiile făcute anterior de procuratură sunt bazate pe interpretarea eronată a poziției președintelui CEC, nu a Comisiei”, se arată în comunicatul formațiunii politice.

Menționăm că patru membri ai partidului condus de Cavcaliuc l-au stropit pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, cu verde de briliant la începutul lunii aprilie curent, pe motiv că s-a vaccinat cu Pfizer înaintea medicilor. Tutunaru a avut nevoie de spitalizare din cauza arsurilor la ochi provocate de substanță.

Ulterior, Gheorghe Cavcaliuc a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru huliganism comis de două sau mai multe persoane și pentru chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor. Procuratura raionului Sângerei a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat în fața procurorilor, pentru a-i înainta acuzarea și a transmite cauza în judecată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, între ciocan și...

24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md