17:01:57 22.03.2023
Stiri

Țîcu nu mai vrea să audă de POLITICĂ, după ce a fost dat afară de la PUN. Aceasta e supărat pe alegători, dar promite să REVINĂ în fruntea unei „mișcări populare”: „Trebuie să facem lucrul acesta împreună, toți să ajutăm cu BANI”

Actualitate 13.12.2021 12:26 Vizualizări2028 Autor: Ziarul National
Țîcu nu mai vrea să audă de POLITICĂ, după ce a fost dat afară de la PUN. Aceasta e supărat pe alegători, dar promite să REVINĂ în fruntea unei „mișcări populare”: „Trebuie să facem lucrul acesta împreună, toți să ajutăm cu BANI”


Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, nu vrea să mai audă de politică, după ce a fost anunțat de membrii Biroului Politic al formațiunii că trebuie să-și dea demisia. Acesta este supărat și pe alegătorii din R. Moldova, care au votat pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile din 11 iulie 2021. Totuși, Țîcu promite să revină în politică atunci când va simți susținerea alegătorilor, inclusiv implicarea financiară în sprijinirea unei mișcări populare de reunire cu România.

„Cetățenii R. Moldova vor trebui să aleagă la următoarele alegeri acea partidă unionistă, care nu unește toți liderii unioniști compromiși și expirați. Cetățenii trebuie să aleagă acea alternativă, care este pentru toți cetățenii. Și noi vom pregăti această alternativă. Oamenii pe care i-am avut pe platformă unionistă nu vor pleca nicăieri. Eu voi reveni în politică atunci când voi simți din partea voastră, a cetățenilor R. Moldova, această susținere”, a declarat Țîcu într-un live pe Facebook.

Acesta este extrem de dezamăgit de alegerea făcută de moldoveni la alegerile din 11 iulie curent.

„Pe mine m-au descurajat două lucruri în acest an – rezultatul alegerilor din 11 iulie și comportamentul de vineri al acestor indivizi (după ce i s-a cerut demisia din funcția de președinte al PUN n.r.). În condițiile în care lucrurile au evoluat în așa fel, va trebui să luăm o pauză și să ne gândim ce avem de făcut. Potențial este. Dar pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru. Atunci când vom vedea că acest ajutor există și vom avea susținere din partea voastră... Noi putem relansa ideea de reunire doar împreună, făcând o mișcare populară de reunire autentică, care să ne unească pe toți.

Citește și: Țîcu își acceptă DEMISIA și nu va merge la Congresul PUN. Acesta îi numește „cozi de topor” pe Anatol Șalaru și Ana Guțu și se consideră întruchiparea UNIONISMULUI în R. Moldova: „Ei au distrus unionismul prin această decizie”

Nu doar pe mine, care am umblat în genunchi 500 de localități din R. Moldova ducând carte. Trebuie să facem lucrul acesta împreună, toți să ajutăm cu bani, toți să ajutăm cu resurse, toți să ajutăm cu oameni și să ne pregătim temeinic. Vom testa terenul și vom vedea când pornim această mișcare populară autentică de reunire. Dacă sunteți pregătiți să lansăm acest proiect, o putem face cât de curând”, a conchis Țîcu.

Amintim că membrii Biroului Politic al i-au cerut vineri, 10 decembrie, lui Octavian Țîcu să demisioneze din funcția de președinte al formațiunii. În replică, Țîcu a lansat un atac asupra fondatorilor PUN – Anatol Șalaru și Ana Guțu, care l-au propus în funcția de președinte al formațiunii acum doi ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md