18:30:09 13.07.2024
Stiri

Primarul Ion Ceban, DESFIINȚAT după ce a pus la îndoială investițiile în sistemul de APĂRARE. „Armata e bună doar de strâns omătul, conform logii sale. Astfel de lucruri absurde le pot spune doar agenții ruși FSB”

Actualitate 10.01.2024 12:03 Vizualizări1931 Autor: Ziarul National
Primarul Ion Ceban, DESFIINȚAT după ce a pus la îndoială investițiile în sistemul de APĂRARE. „Armata e bună doar de strâns omătul, conform logii sale. Astfel de lucruri absurde le pot spune doar agenții ruși FSB”


Primarul general Ion Ceban este aspru contestat de deputatul Radu Marian, după ce primul a pus la îndoială investițiile în consolidarea sectorului apărării R. Moldova și s-a plâns că soldații Armatei Naționale nu au ieșit să deszăpezească municipiul Chișinău.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) este revoltat de faptul că Ion Ceban contestă construcția Bazei militare de la Băcioi, suburbie a capitalei, pentru care au fost alocate 35 de milioane de lei.

„Ceban a făcut-o și pe asta: a dat vina și pe soldații Armatei Naționale că străzile din Chișinău nu sunt curățate suficient, insultând forțele de apărare ale republicii. Conform logicii lui Ceban, armata e bună doar de strâns omătul. Zice că a fost nevoie ca armată să intervină, iar asta la o grosime a stratului zăpadă de 22 cm în Chișinău (atât cât au arătat stațiile meteo). Și pentru că nu a intervenit, el nu înțelege de ce trebuie să investim bani în forțele de apărare. Armata, apropo, intervine în chestiuni civile doar în situații excepționale. Ninsoarea a fost puternică, dar nu a fost ceva ieșit din comun – un strat de 22 cm de zăpadă nu e ceva excepțional în nicio circumstanță. Astfel de lucruri absurde le pot spune doar agenții ruși FSB”, a scris Marian pe Facebook.

Citește și: Ion Ceban continuă să se VICTIMIZEZE în contextul ninsorii de ieri și-i numește „prostălani” pe cei care au îndrăznit să se plângă pe drumurile și trotuarele impracticabile: „Noi nu avem armată, nu avem poliție”

Potrivit lui, doar un om prost intenționat poate pune la îndoială investițiile în securitatea statului, când avem la graniță un război sângeros pornit de Rusia.

„Să pui la îndoială investițiile în forțele de apărare, atunci când în țara vecină are loc cel mai mare război în Europa din ultimii 80 ani, când Ucraina e bombardată și atacată zilnic de agresorii ruși, mi se pare un gest descalificant din partea lui Ceban. Primarul Ceban înțelege foarte bine că armata ucraineană este unicul lucru care menține Ucraina liberă și independentă și ne ține în siguranță pe noi. El înțelege foarte bine că investițiile în apărare sunt cruciale pentru securitatea cetățenilor R. Moldova, după ani de zile de bătaie de joc. Și, cu toate acestea, el alege să denigreze forțele de apărare și soldații noștri, probabil urmând indicațiile de la Kremlin. Responsabilitatea primarului este să cheltuie banii primăriei cu cap (de exemplu să nu stopeze finanțarea programelor afterschool și a asistenților personali pentru cei cu dizabilități) și să asigure curățarea drumurilor după ninsoare în Chișinău. El de armată mai bine să nu-și bată capul”, a punctat Marian.

Amintim că ieri, 9 ianuarie, primarul Ion Ceban i-a numit „prostălani” pe cetățenii care au îndrăznit să se plângă de calitatea proastă a lucrărilor de deszăpezire. În același context, Ceban a menționat că, spre deosebire de autoritățile centrale, Primăria Chișinău nu are armată și poliție, care să intervină la deszăpezire. „În general, nu știu de ce avem nevoie de armată, cu cheltuieli de 35 de milioane pentru tot felul de baze pe la Băcioi, dacă nu am văzut niciun lucrător din armată implicat în acțiuni de deszăpezire”, a spus marți Ceban.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md