10:43:12 24.01.2020
 
Stiri

Năstase își consolidează statutul de „INAMIC AL PRESEI”, după ce a restricționat accesul unui reporter la evenimentele organizate de MAI și IGP. ONG-urile media dezaprobă comportamentul ministrului

Social 16.07.2019 11:40 Vizualizări555 Autor: Ziarul National
Năstase își consolidează statutul de „INAMIC AL PRESEI”, după ce a restricționat accesul unui reporter la evenimentele organizate de MAI și IGP. ONG-urile media dezaprobă comportamentul ministrului


Organizațiile neguvernamentale de media dezaprobă solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de a restricționa accesul unui jurnalist de la portalul Deschide.md la conferințele de presă ale Inspectoratului General de Poliție (IGP), pe motiv că jurnalistul ar fi condamnat penal.

„Ne exprimăm dezacordul față de astfel de declarații, venite din partea unui demnitar public. Faptul că o persoană a avut dosar penal nu poate constitui argument de a fi oprit să participe la o conferință de presă. Potrivit Codului de procedură penală, o persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Citește și: VIDEO // Andrei Năstase se numără printre „INAMICII PRESEI” din R. Moldova. Acesta crede că NU a greșit cu nimic în fața jurnaliștilor

Dezaprobăm asemenea declarații și reamintim ministrului Afacerilor Interne că jurnaliștii au dreptul să obţină şi să difuzeze informaţii, să filmeze, să facă imprimări audiovizuale și să fotografieze. Totodată, Legea privind libertatea de exprimare prevede, în articolul 6 alin. (1), că orice persoană are libertatea de a primi informaţii de interes public prin intermediul mass-mediei”, se arată într-o declarație făcută de ONG-urile media din R. Moldova.

Astfel, ministrul Andrei Năstase a fost îndemnat că nu restricționeze prezența jurnaliștilor la evenimentele organizate de IGP și MAI, astfel încât toți reprezentanții presei să aibă acces egal și liber la informațiile de interes public ale instituției.

De menționat că Andrei Năstase a cerut duminică, în cadrul unui briefing de presă organizat la IGP, ca un jurnalist de la Deschide.md să nu mai aibă acces la evenimentele instituției conduse de el. acest lucru s-a întâmplat după ce jurnalistul i-a adresat unele întrebări incomode ministrului Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Marcel 16.07.2019 12:47

chisorcos agresiv si prost.

Mircea 16.07.2019 12:58

Si tot asta se intampla dupa ce pisorcosul Nastase pune interdictii pentru jurnalisti si media argumentand ca au anticidente care tot el si le-a scris, mai mare tampenie nu poate fi de cit sa vezi asa un clown si o piesa de circ in fotoliu de ministru, daca mai era loc sa cadem atunci am ajuns la fund de prosteala cu asa guvernare pe care o avem in actual.. STAT CAPTURAT de mafia lui KOZAK cui Nastase ii slujeste.

Denis 16.07.2019 17:01

Nastase cu agesivitatea lui nici nu trebuie sa ocupe asa o functie ca Ministrul Afacerilor Interne.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md