21:37:00 04.07.2020
 
Stiri

Fostul șef al CNA a PĂRĂSIT definitiv instituția la care a activat în ultimii 17 ani: „Voi încerca să valorific potențialul meu acolo, unde va fi nevoie de el”

Social 08.07.2019 10:19 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
Fostul șef al CNA a PĂRĂSIT definitiv instituția la care a activat în ultimii 17 ani: „Voi încerca să valorific potențialul meu acolo, unde va fi nevoie de el”


Fostul director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, pleacă definitiv din instituția la care a activat în ultimii 17 ani.

„Este adevărat că părăsesc CNA. Voi încerca să valorific potențialul meu acolo, unde va fi nevoie de el”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Bogdan Zumbreanu.

Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcție la 8 iunie de către Parlament, cu voturile deputaților „ACUM” și PSRM. Acesta a fost demis pentru că s-ar face vinovat de condamnarea R. Moldova la CtEDO în mai multe dosare de rezonanță, cel mai cunoscut fiind „Oferta-Plus” vs. R. Moldova, în care republica noastră a fost obligată să achite despăgubiri de milioane de euro.

Zumbreanu, care revenise în funcția sa anterioară, de șef al Direcției Urmărire Penală a CNA, spunea anterior că a fost revocat din funcția de director în baza unei note informative a Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, care face referire la o listă a Asociației „Juriștii pentru Drepturile Omului” în care sunt trecute persoanele ce se fac vinovate de condamnarea R. Moldova la CtEDO, dar în care nu se regăsește și Zinaida Greceanîi ca fiind implicată în același caz.

„Păcat că politicienii din Comisia juridică nu au învățat să citească hotărârile instanțelor. Ei sunt cei care acum îmi știrbesc reputația profesională, în baza unei liste întocmite de pretinși juriști pentru drepturile omului. Aș vrea să le aduc aminte despre dreptul de a nu fi acuzat pe nedrept”, a comentat atunci Zumbreanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md