20:15:44 17.01.2021
 
Stiri

Soțul Zinaidei Greceanîi, PROTEJAT? Procurorul general interimar infirmă faptul că în privința lui Alexei Greceanîi a fost deschis un dosar PENAL. „Este o cauză penală, însă e pe faptă”

Anticorupție 17.10.2019 13:29 Vizualizări1424 Autor: Ziarul National
Soțul Zinaidei Greceanîi, PROTEJAT? Procurorul general interimar infirmă faptul că în privința lui Alexei Greceanîi a fost deschis un dosar PENAL. „Este o cauză penală, însă e pe faptă”


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, infirmă declarațiile făcute astăzi de deputata Marina Tauber, potrivit cărora pe numele lui Alexei Greceanîi, soțul spicherului Zinaida Greceanîi, a fost deschis un dosar penal. Robu precizează că există o cauză penală privind nerambursarea creditelor la Banca de Economii, însă a fost deschisă „pe fapt”.

„Referitor la rambursarea creditelor, este intentată o cauză penală încă din anul 2017, însă nu în privința persoanei. Este pe fapt și se referă la nerambursarea mai multor credite, inclusiv firma, persoana juridică la care face trimitere politicul”, a precizat astăzi Robu.

CITIȚI și PUFUȘOR PE BOTIȘOR // Greceanîi, BEM?

De menționat că firma „Alsvit-Vin”, fosta „Alsvit-Print”, în care soțul Zinaidei Greceanîi a avut calitatea de fondator în anul 2011, este vizată în două dosare penale.

Citește și: DOC, VIDEO // Șor prezintă DOVEZI că familia Greceanîi a participat la DEVALIZAREA Băncii de Economii a Moldovei: „Grecianîi a mințit”

Alexei Greceanîi a fost membru al Consiliului de Administrație al Companiei Fabrica de Vin din Cojușna, care a fost creditată cu 1,63 de milioane de euro și 500 000 de dolari americani, iar în 2010 această fabrică și-a declarat falimentul. În 2011, firma off-shore „Alsvit-Print”, înregistrată în Cipru, al cărei proprietar-beneficiar era Alexei Greceanîi, a luat un nou credit, în valoare de 40 de milioane de lei, tot de la BEM, pentru a răscumpăra gajul Fabricii de Vinuri din Cojușna.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md