16:31:32 19.05.2024
Stiri

Greceanîi a uitat de Blocul „ACUM” și laudă alianța PSRM – PD: „În alte circumstanțe, în lipsa unei majorități parlamentare capabile să adopte decizii prompte, țara ar fi ajuns în COLAPS”. Ce îi răspunde Candu

Actualitate 08.06.2020 13:37 Vizualizări2373 Autor: Ziarul National


Greceanîi a uitat de Blocul „ACUM” și laudă alianța PSRM – PD: „În alte circumstanțe, în lipsa unei majorități parlamentare capabile să adopte decizii prompte, țara ar fi ajuns în COLAPS”. Ce îi răspunde Candu

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj „cu prilejul aniversării unui an” de când a fost aleasă în funcție. Spicherul spune că ziua de 8 iunie 2019 „a ancorat Parlamentul și țara într-un proces politic civilizat și liber”, dar, în același timp, lasă să se înțeleagă că coaliția PSRM – PD este cea mai benefică formulă de guvernare.

„Pe 8 iunie 2019, am avut onoarea să fiu aleasă președinte al Parlamentului R. Moldova de legislatura a X-a, cu votul secret al 56 de deputați din cei prezenți la ședință. Tot atunci a fost creată majoritatea parlamentară. Forțe politice cu poziții diferite s-au unit în numele unor scopuri comune – eliberarea statului din captivitate, restabilirea cooperării cu partenerii externi, dezvoltarea țării și bunăstarea cetățenilor. A fost un exemplu de responsabilitate și maturitate politică, care, în pofida reconstituirii ulterioare a majorității parlamentare, rămâne unul demn de apreciere, în ferma mea convingere”, se spune în mesajul plasat pe pagina oficială de Parlamentului.

Citește și: Maia Sandu, la un an de la „alungarea lui Plahotniuc de la putere”: „Cei care l-au fugărit pe Plahotniuc au fost oamenii acestei țări. Acum trebuie să facem următorul pas – să-l alungăm pe Dodon de la putere”

Sursa citată menționează că în ultimul an au fost adoptate 257 de acte normative, inclusiv 132 de legi și 125 de hotărâri, în diferite domenii. Totuși, Greceanîi vorbește doar despre meritele Guvernului Chicu.

„Cel mai bine ne-am convins de eficiența acestei colaborări în condițiile crizei legate de COVID-19, când buna interacțiune dintre noua majoritate parlamentară, guvern, președintele țării, autoritățile publice locale a fost pur și simplu vitală! Sunt sigură că în alte circumstanțe, în lipsa acestei coordonări dintre autorități și a unei majorități parlamentare capabile să adopte decizii prompte, țara ar fi ajuns în colaps”, spune aceasta.

Citește și: VIDEO // Dodon își asumă TOATE MERITELE pentru înlăturarea lui Plahotniuc, oligarhul cu care negocia o nouă alianță și FEDERALIZAREA R. Moldova. Acesta și-a făcut și un FILM: „Blocul „ACUM” s-a alăturat președintelui pentru a da lovitura regimului”

În replică, fostul spicher, Andrian Candu, spune că Zinaida Greceanîi exagerează la capitolul „reușite”.

„Președintele Parlamentului „marchează” astăzi o aniversare și o „reușită”. Culmea este că, în condițiile în care la aproape trei luni de la decretarea stării de urgență și creșterea în ritm galopant a numărului de bolnavi, Zinaida Greceanîi ne vorbește despre succesul bunei interacțiuni între noua majoritate parlamentară, președinte și guvern. Rezultatele până astăzi arată că micii întreprinzători au intrat în categoria șomerilor cu șanse minime de a ieși din colaps, gaura în buget crește, oamenii sunt tot mai săraci, spitalele sunt pline, iar medicii continuă să moară infectați de COVID-19. Felicitări cu această performanță a interacțiunii. Din cauza deciziilor voastre, țara a intrat în colaps și voi nici măcar aceasta nu puteți înțelege”, a punctat liderul grupului „Pro - Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md