18:45:16 28.05.2023
Stiri

Dodon o SACRIFICĂ pe Zinaida Greceanîi, pentru ca să-l păstreze pe Chicu premier? „Guvernul Chicu va activa până la sfârșitul mandatului actualului Parlament, dacă mergem pe formula fără ANTICIPATE”

Politică 15.04.2020 10:57 Vizualizări3563 Autor: Ziarul National
Dodon o SACRIFICĂ pe Zinaida Greceanîi, pentru ca să-l păstreze pe Chicu premier? „Guvernul Chicu va activa până la sfârșitul mandatului actualului Parlament, dacă mergem pe formula fără ANTICIPATE”


Președintele Igor Dodon susține că Acordul de constituire a coaliției PSRM – PD, care prevede cedarea funcției de premier sau a celei de spicher în favoarea democraților, trebuie respectat și va face tot posibilul ca fostul său consilier, Ion Chicu, să rămână în funcția de prim-ministru.

Potrivit lui Dodon, nimeni nu a promis PD-ului funcția de premier. „În acordul de coaliție e scris că, după alegerile prezidențiale, conducerea Guvernului sau a Parlamentului trebuie să revină PD. Dar nu a spus nimeni că e vorba de conducerea Guvernului. Deodată spuneți că va cădea Guvernul Chicu. Eu îmi doresc foarte mult și vor face tot posibilul ca Guvernul Chicu să activeze până la sfârșitul mandatului actualului Parlament... Dacă mergem pe formula fără alegeri anticipate”, a declarat Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Totodată, Dodon promite că PD va avea una dintre cele două funcții – cea de spicher sau cea de premier: „O să ne așezăm și vom discuta după alegerile prezidențiale, nu mai înainte”.

Întrebat dacă această împărțeală va fi respectată în condițiile în care dânsul ar pierde alegerile prezidențiale, șeful statului a spus că „acordul trebuie respectat”.

„Va câștiga cel mai bun, cine va avea susținerea oamenilor. E un acord care trebuie respectat de către părți și sper că va fi respectat de către toți... de către toți. Dar timpul va arăta, timpul va arăta”, a repetat Dodon.

De asemenea, Dodon nu a exclus ca liderul PD, Pavel Filip, va reveni în funcția de premier în actuala legislatură a Parlamentului, dar a punctat: „Eu voi face tot posibilul ca, în mandatul actualului Parlament, prim-ministru să fie fostul meu consilier, Ion Chicu”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md