12:21:00 02.06.2020
 
Stiri

Ex-miniștri Șalaru și Marinută au pus „TUNURILE” pe succesorul Pavel Voicu: „Falsuri și MINCIUNI”

Politică 16.08.2019 18:40 Vizualizări1707 Autor: Ziarul National
Ex-miniștri Șalaru și Marinută au pus „TUNURILE” pe succesorul Pavel Voicu: „Falsuri și MINCIUNI” deschide.md


Ministrul Apărării ar demonstra incompetență și ar aduce acuze bazate numai pe minciuni. Declarația aparține fostului șef al apărării Anatol Șalaru, care a mai precizat pentru IPN că, prin intermediul ministrului Pavel Voicu, președintele Igor Dodon, care este un simpatizant al Rusiei, se răzbună pentru că sistemul de rachete vândut de Republica Moldova a ajuns în Ucraina.

„Prețul de comercializare a complexelor de rachete a fost stabilit de Camera de Comerț și Industrie, iar acestea au fost vândut la licitație”, a declarat Anatol Șalaru.

Fostul ministru al Apărării a precizat că complexul de rachete era unul depășit, fabricat în anul 1974, și doar întreținerea acestuia păgubea bugetul cu aproximativ un milion de lei anual. „Sistemul de rachete era scos din uz de 20 de ani și oricum a fost vândut la un preț mai mare decât cel stabilit de Camera de Comerț și Industrie”, a precizat Anatol Șalaru.

Citește și: Ex-ministrul Sturza oferă detalii despre PISTOALELE primite, dar și despre „ABERAȚIILE” succesorului Voicu: „El uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale”

Un alt fost ministru al Apărării pe care Pavel Voicu l-a acuzat de ilegalități este Vitalie Marinuța. Acesta a declarat că Pavel Voicu minte.

Citește și: Plahotniuc și persoane din anturajul său au primit ARME de foc din partea fostului ministru al Apărării. Voicu: „Pentru ce merite? Fostul ministru Sturza și-a făcut cadou trei arme de foc. Nici catedră militară nu are, riscă să se RĂNEASCĂ”

„E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune...... Briefingul de presă de ieri al domnului Pavel Voicu, Ministrul Apărării, prin care se aduc învinuiri mai multor persoane din fostele conduceri politice ale Ministerului Apărării, inclusiv mie, este unul plin de falsuri și minciuni și nu face față unui ofițer, chiar dacă el slujește cu credință idealurilor socialistului Dodon. Acest briefing a arătat că ministrul Voicu, după două luni de aflare în funcție, este încă incompetent în domeniul apărării naționale și este totalmente condus de frustările comandantului Armatei. Cu o analiză detaliată voi veni luni, într-o conferință de presă”, a scris Marinuță pe Facebook.

De precizat că și ex-ministrul Apărării, Eugen Sturza, a venit cu un răspuns la acuzațiile lui Pavel Voicu. Potrivit lui, ieșirea lui Voicu la rampă a avut loc la „indicația lui Igor Dodon”. Însă, spune Sturza, Voicu s-a cam lăsat dus de val și „s-a încurcat în declarații populiste și cu informații învechite”.

Pavel Voicu a declarat pe 15 august că, în timpul când Anatol Șalaru era ministru al Apărării, a fost vândut ilegal un complex de rachete, iar în perioada când funcția era deținută de Vitalie Marinuță, au fost vândute ilegal peste 40 de tone de muniție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md