11:08:32 02.06.2020
 
Stiri

Ex-ministrul Sturza oferă detalii despre PISTOALELE primite, dar și despre „ABERAȚIILE” succesorului Voicu: „El uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale”

Social 16.08.2019 10:20 Vizualizări1282 Autor: Ziarul National
Ex-ministrul Sturza oferă detalii despre PISTOALELE primite, dar și despre „ABERAȚIILE” succesorului Voicu: „El uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale” facebook


Fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, consideră că declarațiile succesorului său Pavel Voicu, care a descris situația Armatei Naționale ca fiind dezastruoasă, sunt „aberante”. Sturza crede că Voicu ar fi un frustrat, care a uitat să vorbească despre lucrurile bune făcute de fosta conducere.

„Nu am vrut sa comentez aberațiile de ieri. Valul de frustrări reiese din lipsa de conlucrare între Ministerul Apărării și președintele Dodon, în perioada mandatului meu au dominat declarațiile ministrului Voicu. Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează. Eu cred că dumnealui nu a vrut să fie atât de irascibil prin declarațiile sale „apolitice”, dar îl trădează indicația lui Igor Dodon de a ieși în fața presei, dar și afirmația că Dodon i-a cerut, chipurile, să „depolitizeze” ministerul. S-a cam lăsat dus de val și s-a încurcat în declarații populiste și cu informații învechite...”, afirmă Sturza.

Citește și: Plahotniuc și persoane din anturajul său au primit ARME de foc din partea fostului ministru al Apărării. Voicu: „Pentru ce merite? Fostul ministru Sturza și-a făcut cadou trei arme de foc. Nici catedră militară nu are, riscă să se RĂNEASCĂ”

Potrivit sursei citate, Voicu a uitat să vorbească despre numărul dublu de locuințelor de serviciu acordate militarilor, despre proiectele de renovare a infrastructurii, cum ar fi complexele sportive cu bazin, blocurile sanitare și cantinele Armatei Naționale, centrele de instruire modernizate recent, despre spital, despre munițiile achiziționate pentru prima dată de la independență.

„Nu a vorbit despre donațiile venite în Armata Naționala de la organizații nonguvernamentale și persoane care chiar au vrut sa ajute militarii, despre tehnica militară reparată, care și acum este demonstrată la exerciții, despre noile pistoale Glock, achiziționate pentru militari. Apropo, despre pistoale, dacă renunți legal la pistoale din 1946 și achiziționezi câteva mii noi în loc, cred că mai mult e o realizare, decât o „pierdere” pentru militari”, a subliniat acesta.

Sturza mai spune că nu și-a acordat niciodată vreo armă, așa cum spune Voicu. „Armele, două la număr, mi-au fost acordate de Conducerea Marelui Stat Major în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu. Sper că și activitatea domnului Voicu va fi apreciată în măsura realizărilor și va fi și dumnealui onorat… sau poate nu. În acest domeniu, ca și în politică, de altfel, e foarte important să lași loc de bună ziua”.

De asemenea, fostul ministru s-a referit și la „dezastrul din Armata Națională”.

„Când vorbește despre dezastrul din Armata Națională, care am încercat să-l ameliorez prin proiectele menționate mai sus, dumnealui uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale pentru povara bugetară pe care o are, dar nu uită să-și facă poze pe fundalul proiectelor inițiate de mine. Dumnealui trebuie să decidă dacă încă e consilier prezidențial sau anchetator penal, pentru că obiceiurile de anchetator penal nu-l lasă pe domnul Voicu să-și desfășoare activitatea de ministru și într-adevăr să dezvolte Armata Națională sau măcar să ducă până la capăt proiectele ambițioase inițiate în perioada mandatului meu. Subiectele „fierbinți” făcute publice astăzi au fost reflectate și anterior de presa de investigație, cât și de mine personal cu diferite ocazii. Informația a fost trimisă deja la Procuratură, iar cei care se fac vinovați de orice ilegalitate, să răspundă în fața legii. Mai multă creativitate și spirit de inițiativă în modernizarea Armatei Naționale, domnule Voicu”, a conchis Eugen Sturza.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md