20:49:41 26.07.2021
 
Stiri

Plahotniuc și persoane din anturajul său au primit ARME de foc din partea fostului ministru al Apărării. Voicu: „Pentru ce merite? Fostul ministru Sturza și-a făcut cadou trei arme de foc. Nici catedră militară nu are, riscă să se RĂNEASCĂ”

Social 15.08.2019 17:14 Vizualizări4246 Autor: Ziarul National
Plahotniuc și persoane din anturajul său au primit ARME de foc din partea fostului ministru al Apărării. Voicu: „Pentru ce merite? Fostul ministru Sturza și-a făcut cadou trei arme de foc. Nici catedră militară nu are, riscă să se RĂNEASCĂ” captură privesc.eu


Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, era primit cu onoruri în unitățile militare, iar fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, i-a făcut cadou și un pistol de model TT. Mai mult, fostul ministru Sturza a oferit arme de foc mai multor persoane din anturajul lui Vlad Plahotniuc, a declarat astăzi ministrul Apărăii, Pavel Voicu.

Potrivit acestuia, Plahotniuc intra la Ministerul Apărării, în unitățile militare, în cazărmi „ca la el acasă”. „Era întâminat cu onoruri militare. De ce lui i se permitea asta, iar altor politicieni nici să se salute cu un comandant al armatei? Sunt vizate mai multe persoane care au admis aceste încălcări”, a spus Voicu.

Un alt caz ieșit din comun, potrivit actualului ministru, e faptul că, din 2015 și până în 2019, Ministerul Apărării a făcut cadou 57 de arme de foc. „De la independență și până în 2015, au fost făcute cadou 20 de arme de foc. Din 2015 și până în prezent - 57 de arme. În capul listei este domnul Plahotniuc. A primit un pistol TT. Pentru ce merite a primit acest cadou prin ordinul ministrului? Ce a făcut el pentru Armata Națională? A distrus-o. Ce a făcut Ghenadie Cosovan pentru că a primit o armă cadou? Dacă spune că e cel mai mare patriot și unionist, atunci de ce atunci când urma să primesc gradul de locotenent-colonel, fiind membru al comisiei (era viceministru de Interne) Cosovan a invocat faptul că am cetățenia română. A fost singurul care s-a opus să fiu avansat în grad. Recunosc, ca să ajung la pensie, am fost nevoit să renunț la cetățenia română. El e unionist? Vă mai spun ceva despre Cosovan. Când a venit Rogozin, acesta l-a huiduit, dar el a fost primul care l-a întâlnit pe acesta cu mai mulți ani în urmă. A sărit cu parașuta cu Rogozin. El e parașutist. Mi-au promis din Transnistria și filmarea cu Cosovan”, a menționat Voicu.

Acesta a ținut să adauge că cele mai mari ilegalități de la Ministerul Apărării au început în 2015, când era Anatol Șalaru ministru. „Șalaru și-a făcut cadou o armă, iar Sturza, care nu a făcut serviciul militar, și-a făcut cadou, într-o singură lună, trei arme de foc. Nu a trecut nici catedra militară și mă tem să nu se rănească. De asemenea, Sturza a oferit grade militare la 77 de persoane. Aceste grade de maior, locotenent-colone și colonel au fost oferite cu încălcarea legislației”.

Ministrul Voicu l-a acuzat pe Anatol Șalaru că ar fi vândut la un preț redus armamentul și bunurile Armatei Naționale și ar fi provocat daune de zeci de milioane de lei.

„Mă gândesc ca prin ordinul meu să anulez ordinele prin care s-au oferit arme unor persoane, dar și grade militare. Văd o depășire a atribuțiilor de serviciu a foștilor miniștri Vitalie Marinuță, Anatol Șalaru și Eugen Sturza. Voi sesiza procuratura și poliția în legătură cu aceste încălcări. Sunt foarte multe lucruri de spus. Ministerul Apărării are în gestiune peste 600 ha de pământ pe lângă poligoane. Acestea sunt date în chirie cu 700 de lei pentru ha, dar prețul real e de la 1 300 la 2 000 de lei. De asemenea, s-au vândut peste 40 de tone de muniții, care au ajuns în Armenia. Alte 100 de tone urmau să fie comercializate, dar s-a implicat SIS. Eu nu vreau să tac, pentru că nu-mi doresc să fiu părtaș la aceste ilegalități”, a conchis Voicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

vasile 15.08.2019 18:36

Tu nu esti partas,tu esti papagal fruntas, adus in colvia castelului de la Condrita! Interesant ce au facut statul Roman cu poza de pe buletinul anulat?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md