05:00:58 29.07.2021
 
Stiri

Un ex-ministru al Apărării îl DEMASCĂ pe șefului statului: „Igor Dodon își dorește o ARMATĂ INCAPABILĂ, mai slabă ca forțele ruse și separatiste din zona transnistreană. Dodon trebuie oprit, inclusiv prin ieșirea în stradă”

Politică 16.12.2019 13:25 Vizualizări3664 Autor: Ziarul National
Un ex-ministru al Apărării îl DEMASCĂ pe șefului statului: „Igor Dodon își dorește o ARMATĂ INCAPABILĂ, mai slabă ca forțele ruse și separatiste din zona transnistreană. Dodon trebuie oprit, inclusiv prin ieșirea în stradă”


Președintele Igor Dodon încearcă să câștige timp, atunci când invocă „politica externă echilibrată”, deoarece vrea să-și subordoneze și să submineze instituțiile statului care ar putea opune rezistență proiectului rusesc de revenire a R. Moldova sub influența totală a Rusiei. De această părere este fostul ministru al Apărăii și secretarul general al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru.

Citește și: Igor Dodon pregăteşte o nouă LOVITURĂ: „Noi nu renunțăm la poziția noastră. Scoți sabia din teacă atunci când ești sigur..."

„Săptămâna trecută au fost mai multe declarații ale lui Dodon și ale ministrului său de Externe, care dovedesc o discrepanță între vorbăria aruncată în presă și adevăratele intenții ale actualei puteri. Prima o reprezintă afirmațiile ministrului Aureliu Ciocoi despre neutralitatea recunoscută internațional ca fiind „prețul” ce trebuie să-l plătească R. Moldova pentru a scăpa de armata rusă cantonată ilegal pe teritoriul nostru. Declarația este un anunț, care ne informează că trupele ruse de ocupație vor sta mult și bine pe teritoriul R. Moldova. Din afirmațiile șirete ale lui Ciocoi ar trebui să înțelegem că vinovați pentru rămânerea trupelor ruse pe teritoriul nostru sunt occidentalii, (UE, NATO, România, ONU, etc.) care nu vor să recunoască neutralitatea permanentă a R. Moldova. În loc să caute soluții și să continue, pe plan internațional, demersurile pentru retragerea armatei ruse din Transnistria, singurul obstacol ce stă în calea reglementării conflictului transnistrean, ministrul lui Dodon furnizează argumente rușilor pentru a rămâne în Basarabia”, afirmă fostul ministru.

Citește și: Nicolae Negru // Maia Sandu, în fața carierei sale politice

De asemenea, Șalaru a comentat și declarația lui Igor Dodon, care săptămâna trecut le-a transmis militarilor Armatei Naționale că „tancuri” nu vor fi cumpărate, dar vor fi reparate grădinițe și școli.

Citește și: Sturza îl DESFIINȚEAZĂ pe „cuțitarul Dodon”, dar și pe reprezentanții „ACUM: „Prea FRICOS ești… Nu tu ne definești cine suntem și în ce limbă vorbim. Cum am putut ceda totul așa rapid și lamentabil, dragi acumiști?”

„Nu știu ce grădinițe și școli vrea să mai repare Dodon, după ce în aproape trei ani România a reparat aproape 1 000 de grădinițe și școli. Inclusiv la Sadova, în satul lui. Că Igor Dodon își dorește o armată incapabilă, mai slabă ca forțele ruse și separatiste din zona transnistreană, o știm demult. Da această afirmație pare a fi element premergător blocării într-un viitor a colaborării cu NATO și partenerii militari vestici. Este necesară evaluarea cât mai urgentă, din partea Parlamentului, a implementării așa-numitei Inițiative de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI), principalul mecanism de modernizare și adaptare a Armatei Naționale, pentru a ne mări capacitatea de reziliență în fața provocărilor de securitate ce provin din partea Federație Ruse și pentru a nu-i permite lui Dodon blocarea sau diluarea acestui mecanism de cooperare”.

Un alt joc la două capete purtat de Igor Dodon ar fi revenirea la „limba moldovenească” și „istora Moldovei”.

„Această afirmație confirmă iarăși duplicitatea lui Dodon, dar și faptul că zâmbetele și bezelele trimise României sunt doar tragere de timp pentru ca Rusia să-și întărească infrastructura, iar prezidentul să acapareze toată R. Moldova. Igor Dodon știe foarte bine că singur, fără Federația Rusă bine ancorată în R. Moldova, nu poate duce un război și din acest motiv încearcă să tragă de timp până la instalarea infrastructurii ruse capabilă să-i susțină demersurile.

Astfel, solidaritatea celor care cred în valorile românești și europene este mai mult decât necesară. Nu mă refer neapărat la solidaritate politică, necesară și ea în astfel de momente, ci la o solidaritate a tuturor pentru niște valori. Limba română, istoria românilor, păstrarea pe traiectoria proromânească și proeuropeană trebuie să devină linia roșie la care Dodon trebuie oprit, inclusiv prin ieșirea în stradă. Trecerea acestor linii echivalează nu cu „politica externă echilibrată”, dar cu întoarcerea R. Moldova în URSS”, a conchis Șalaru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md