06:13:30 21.04.2019
 
Stiri

Dosarul „Tomograful”, extins și la Institutul Mamei și Copilului: Același scenariu cu pacienți trecuți „fără rând” și banii încasați de șeful secției

Anticorupție 02.08.2018 18:23 Vizualizări2470 Autor: Ziarul National
Dosarul „Tomograful”, extins și la Institutul Mamei și Copilului: Același scenariu cu pacienți trecuți „fără rând” și banii încasați de șeful secției

După ce au reținut zilele trecute șapte persoane bănuite că ar fi făcut parte dintr-o grupare care a instituit o schemă de corupție la Centrul republican de diagnosticare medicală - unele livrau pacienți, altele le treceau fără rând pentru a efectua investigaţii imagistice şi de tomografie computerizată, iar banii plătiți ajungeau în buzunarele medicilor, ofițerii anticorupție anunță o schemă similară și la Institutul Mamei și Copilului.

Ofițerii și procurorii anticorupție au descins astăzi la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului și l-au reținut pe şeful acestei secţii, dar și pe un medic radiolog de aici. Alţi doi medici rezidenţi au fost escortaţi pentru a fi audiați.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, şeful Secţiei radiologie şi imagistică ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul angajaţilor săi. Banii ar fi fost pretinşi de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

În cadrul cauzei penale au fost identificate zeci de cazuri de transmitere a banilor de către pacienţi angajaţilor secţiei care ajungeau, într-un final, la şeful de secţie.

Secţia respectivă de la Institutul Mamei și Copilului dispune de trei aparate Roentgen şi un tomograf, iar o investigaţie la un singur aparat varia între 200 şi 500 de lei per pacient, fluxul zilnic fiind de 30-40 de copii investigaţi. CNA precizează că, la finele zilei, banii acumulaţi în urma investigaţiilor contra-cost de la cele patru aparate ajungeau la şeful Secţiei radiologie şi imagistică a IMSP Institutul Mamei şi Copilului.

Menționăm că luni, 30 iulie, ofițerii anticorupție au reținut alte șapte persoane bănuite de implicare în schema similară de la Centrul republican de diagnosticare medicală. Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, a cincea persoană a primit 25 de zile de arest în izolatorul de detenție al CNA, iar un alt învinuit a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Al șaptelea învinuit a fost eliberat, după ce a făcut declaraţii organului de urmărire penală, fiind cercetat în stare de libertate. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au găsit șapte milioane de lei la bancă, dar și acasă la șeful Secţiei radiologie şi tomografie computerizată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md