15:01:55 11.07.2020
 
Stiri

„DOSARUL AMBULANȚELOR” // Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, REȚINUT, iar un fost deputat democrat - cercetat

Anticorupție 11.10.2019 15:14 Vizualizări1812 Autor: Ziarul National
„DOSARUL AMBULANȚELOR” // Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, REȚINUT, iar un fost deputat democrat - cercetat deschide.md


Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reținut astăzi de procurorii anticorupție în dosarul care vizează presupuse ilegalităţi admise la cumpărarea a 69 de ambulanțe rusești.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, mai multe persoane publice, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi economici au fost audiaţi zilele trecute în cadrul unei cauze pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de factori de decizie de la CNAMUP.

Astfel, procurorii cercetează modul în care au fost organizate licitaţiile, precum şi presupusa favorizare a unor agenţi economici. Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

De asemenea, anchetatorii examinează implicarea actualului director al CNAMUP, ex-deputatul democrat Boris Golovin, şi a unuia dintre adjuncţii săi în returnarea către agentul economic câştigător a unei sume de peste 2 milioane de lei. Aceşti bani ar fi constituit penalităţile aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi, pentru că, în urma unei indicaţii, ar fi fost restituiţi. Anume această sumă constituie prejudiciul cauzat statului în urma achiziţionării ambulanţelor.

Amintim că cele 69 de ambulanțe au fost achiziționate pe timpul guvernării PD. Pentru unitățile de transport au fost cheltuite mai mult de 51 milioane de lei. Inițial, contractul a fost semnat pentru o sumă de aproape 45 de milioane de lei. Ulterior, însă, contractul a fost majorat, fiind adăugate încă aproape 7 milioane de lei. Astfel, o autosanitară a costat circa 740 de mii de lei sau 37 de mii de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Voila 11.10.2019 18:22

Ei ne împușcă în cap, noi le cumpărăm gunoiul. Democrați, patrioți, rusofobi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md