09:05:08 18.06.2018
 
Stiri

DOC // Firme implicate în furtul miliardului ar fi fost controlate de Veaceslav Platon?

Anticorupție 11.06.2018 16:32 Vizualizări782 Autor: Ziarul National
DOC // Firme implicate în furtul miliardului ar fi fost controlate de Veaceslav Platon?

După ce avocații lui Veaceslav Platon au declarat astăzi, într-o conferință de presă, că procurorii au deschis un nou dosar pe numele clientului lor, incriminându-i acestuia că și-ar fi însușit alte peste 1,7 miliarde de lei de la Banca de Economii prin firmele care i-ar aparține, potrivit companiei Kroll, lui Ilan Șor, un portal publică documente care ar combate acuzațiile apărătorilor lui Platon.

Potrivit Zeppelin.md, Platon ar fi avut legătură cu compania „Zenit Management LP”, care a fost implicată în așa-zisul furt al miliardului din sistemul bancar din R. Moldova, dar și cu alte firme implicate în „spălătoria rusească”. Autorii investigației prezintă mai multe documente, în care ar figura și semnătura lui Veaceslav Platon, prin care s-ar confirma că acesta controla firmele „Neghina-Com” SRL, „Cristal-Impex” SRL, „Infoart International” SRL, „Bogdan&Co” SRL. Firmele respective au fost folosite în „spălarea miliardelor” din Rusia, în 2011.

Aceleași firme apar în schema „furtului miliardului”. „Zenit Management LP” a folosit aceste firme, potrivit autorului investigației, pentru a rambursa un credit către „Victoriabank” în 2014.

Prin intermediul acestor companii, banii au fost scoși din R. Moldova și plasați pe conturile din băncile letone - AS PrivatBank și Trasta KomercBanka. Acestea ar fi fost administrate de la distanță de pe IP-urile lui Veaceslav Platon și ale oamenilor din anturajul său.

Autorul investigației subliniază că aceleași conturi au fost folosite și la spălarea prin R. Moldova a celor peste 22 de miliarde de dolari de la Moscova.
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

11.06.2018 09:16 Nicolae Negru Un „prost al satului” sau un alt Roșca?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md