08:33:28 08.12.2021
Stiri

DOC // Denunț PENAL în atenția PG, după ce mai mulți PRIMARI au fost intimidați: „În R. Moldova sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent”

Actualitate 03.06.2021 12:44 Vizualizări6615 Autor: Ziarul National
DOC // Denunț PENAL în atenția PG, după ce mai mulți PRIMARI au fost intimidați: „În R. Moldova sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent”


Președintele Platformei „DA”, Andrei Năstase, a formulat un denunț penal la adresa procurorului general al R. Moldova, în care solicită luarea imediată de măsuri împotriva celor care ar coordona un atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale (APL) și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL.

Denunțul a fost făcut după ce luni, 31 mai, Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a lansat un apel „în legătură cu semnele unei campanii de intimidare și presiune asupra primarilor, prin implicarea și folosirea MAI, CNA, inspecției financiare și altor organe de control ale statului, la indicația unor concurenți electorali”.

Citește și: CALM reclamă PRESIUNI din partea organelor de control și de anchetă ale statului: „Aceste acțiuni sunt făcute la indicația unor DEPUTAȚI, concurenți electorali”. Subiectul ar putea ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate

„În R. Moldova, sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent, de teamă că rezultatul alegerilor parlamentare va elibera justiția și, astfel, toți cei care și-au bătut joc de țara noastră vor trebui să dea socoteală pentru toate fărădelegile comise”, a menționat Năstase.

Ca fost ministru de Interne, Andrei Năstase a făcut și un apel ferm către toți foștii săi colegi din instituțiile de forță.

„Nu vă lăsați folosiți în jocuri și scheme ale politicienilor corupți din R. Moldova! MAI, CNA, Inspecția Financiară și celelalte organe de control ale statului trebuie să prevină încălcarea legii, nu să se transforme în bâte politice în mâna unor politicieni corupți și speriați de faptul că vor ajunge, cât de curând, pe banca acuzaților în fața unei justiții corecte”.

Andrei Năstase menționează că este inadmisibil ca o campanie electorală vizând forul legislativ suprem să se desfășoare în condițiile unor asemenea amenințări și acte de șantaj din partea instituțiilor statului, menite, de fapt, să asigure un climat democratic, pentru alegeri libere și corecte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md