05:07:34 24.04.2024
Stiri

Ministrul Perciun e determinat să pună PUNCT practicii implicării reprezentanților sistemului educațional în activități de PARTID: „Unii educatori au fost impuși să împartă materiale în corturile MAN sau să participe la manifestații electorale”

Actualitate 20.12.2023 13:16 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
Ministrul Perciun e determinat să pună PUNCT practicii implicării reprezentanților sistemului educațional în activități de PARTID: „Unii educatori au fost impuși să împartă materiale în corturile MAN sau să participe la manifestații electorale”


Ministrul Educației și Cercetării (MEC), Dan Perciun, condamnă utilizarea resurselor administrative în favoarea unor actori politici, făcând referire la o investigație jurnalistică ce ar demonstra implicarea unor reprezentanți ai sistemului educațional din Chișinău în finanțarea ilegală a partidului primarului general al municipiului Chișinău.

Potrivit lui Perciun, odată cu aplicarea prevederilor Codului Educației privind selectarea șefilor de direcții prin concurs, pe o perioadă determinată de cel mult patru ani, aceste practici vor înceta.

Citește și: Noul-vechi PRIMAR al capitalei, atac SUBURBAN la adresa presei și a guvernării centrale: „Sunteți niște KILLERI politici, angajați pe bani foarte mari, de proveniență dubioasă… Luați-vă LABELE de pe democrația din R. Moldova”

„Atenționăm că desfășurarea activităților politice în timpul orelor de lucru, participarea în colectarea de donații ilegale este pasibilă de răspundere administrativă, contravențională și penală și aduce prejudicii semnificative imaginii sistemului educațional, democrației și statului de drept. În cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale, MEC a solicitat autorităților publice locale din Chișinău să se abțină de la utilizarea sistemului educațional în interes de partid, având în vedere situațiile în care unii educatori au fost impuși să împartă materiale promoționale în corturile Mișcării Alternativa Națională sau au fost constrânși să participe la manifestații electorale”, a scris Perciun într-o postare pe Facebook.

Citește și: Denunț PENAL împotriva primarului general Ion Ceban, acuzat că ar fi colectat ilegal DONAȚII de la angajații subdiviziunilor Primăriei Chișinău, pentru finanțarea campaniei electorale locale

Amintim că primarul capitalei, Ion Ceban, a lansat luni, 18 decembrie, un atac suburban la adresa presei, dar și guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate. Edilul este nemulțumit că presa a identificat unii „donatori” ai MAN, care nici nu știu că ar fi ajutat formațiunea.

De asemenea, Ceban este împotriva ca toți șefii Direcțiilor de învățământ din republică, inclusiv din municipiul Chișinău, să fie numiți de MEC. În acest sens, membrii MAN au depus astăzi, 20 decembrie, o sesizare la Curtea Constituțională prin care contestă revizuirea mecanismului de numire în funcție a conducătorilor organelor locale de specialitate din domeniul educației.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md