21:08:53 27.05.2024
Stiri

Directorul SIS DEZVĂLUIE DETALII NOI în dosarul „7 aprilie”

Politică 04.04.2014 11:38 Vizualizări3106 Autor: Mariana Rață
Directorul SIS DEZVĂLUIE DETALII NOI în dosarul „7 aprilie” elldor.info


Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Mihai Balan, a vorbit astăzi în premieră despre mai multe detalii necunoscute până acum în legătură cu evenimentele din aprilie 2009.

Invitat în Parlament pentru a fi audiat despre investigațiile efectuate în privința evenimentelor din aprilie 2009, Balan a dezvăluit că, potrivit informațiilor de care dispune, în perioada campaniei electorale pentru alegerile din aprilie 2009, în R. Moldova și-au făcut apariția mai multe agenții străine care ofereau servicii de PR. O parte dintre angajații acestor agenții erau agenți străini. În planurile de campanie elaborate de aceștia au fost folosite tehnologii electorale subversive.

Potrivit lui Balan, o parte dintre aceste echipe de PR a fost contractată chiar de Partidul Comuniștilor.

„Ei au utilizat intens tehnologii de manipulare a opiniei publice, apelând la mai multe rețele de socializare populare în acea perioadă. De asemenea, s-a constatat că în februarie – martie 2009 au avut loc primele acțiuni de pregătire”, a menționat Balan, accentuând că există suficiente elemente pentru a conchide că evenimentele din 7 aprilie au fost pregătite din timp. Au fost instruite persoane speciale despre cum să preia controlul asupra maselor.

Totodată, Balan a negat categoric acuzațiile făcute de fostul director al SIS Artur Reșetnicov precum că pe 7 aprilie ar fi avut loc o tentativă de lovitură de stat.

„O astfel de ipoteză nu își găsește argumentare. Am verificat toate documentele interne ale SIS, nu avem niciun act în care să se indice acest lucru. Nu a existat nicio tentativă de a antrena Serviciul de Securitate pentru a preveni o eventuală lovitură de stat”, a declarat directorul SIS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md