05:29:33 04.06.2020
 
Stiri

Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice îi răspunde premierului Maia Sandu, după anunțul privind DEMITEREA lui Baldovici

Economie 20.06.2019 10:19 Vizualizări1126 Autor: Ziarul National
Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice îi răspunde premierului Maia Sandu, după anunțul privind DEMITEREA lui Baldovici


Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), Vladimir Baldovici, susține că este firesc ca o nouă guvernare să fie interesată în preluarea proceselor administrative de la guvernarea precedentă, dar crede că, mai întâi, ar fi nevoie de o comunicare directă și eficientă, precum și de efectuarea unui audit.

Această declarație a fost făcută, după ce premierul Maia Sandu a declarat că Baldovici va fi demis în ședința de astăzi a Guvernului, pentru că proprietățile statului continuă să fie scoase la privatizare „în mod dubios și netrasparent”, chiar și după schimbarea puterii.

Baldovici spune în apărarea sa că proprietățile scoase în ultimul timp la privatizare au mai fost propuse anterior de câteva ori la vânzare.

„Dezvoltarea Republicii Moldova, inclusiv economică și socială, este posibilă doar în condițiile valorificării corecte a întregii proprietăți publice, inclusiv a sectorului public în economie. Din 21 mai 2018, când am venit în această funcție, am restructurat APP, conferindu-i funcții exacte și suficiente pentru valorificarea optimă a proprietății publice. Este firesc ca o nouă guvernare să fie interesată în preluarea competentă a proceselor administrative de la guvernarea precedentă. Această ar însemna cel puțin comunicare directă și eficientă, auditul și evaluarea la zi, identificarea problemelor nerezolvate și, ce este mai important, asigurarea continuității celor bune și curmarea practicilor nocive”, precizează Baldovici, într-o reacție publică.

Potrivit lui, o evaluare corectă și competentă a situației și problemelor este imposibilă fără cunoașterea tuturor detaliilor: „În acest sens, inițiativa de evaluare a proceselor de privatizare trebuie să înceapă cu anul 1996. Numai în acest caz vom avea un tablou obiectiv a ceea ce a însemnat privatizarea în R. Moldova și vom putea curma practicile nocive”.

De asemenea, acesta a explicat de ce unele obiective au fost scoase la privatizare chiar și după demisia Guvernului Filip.

„Concursurile comerciale de privatizare sunt planificate de către Guvern din timp, fiind anticipate de activitatea echipelor de lucru, evaluări, pregătirea pachetului de documente etc. Publicarea anunțului de concurs este finalul unui efort comun interdepartamental. Făcând o paralelă, pot spune că legătura dintre demisia Guvernului Filip și publicarea comunicatului de presă privind concursul comercial este tot atât de valabil cu o eventuală sistare a tratării bolnavilor în cazul demisiei conducerii Ministerului Sănătății..

Cât privește oportunitatea listei bunurilor scoase la concursul comercial, comunic că toate acestea au fost scoase la privatizare, economic vorbind, de enorm de multe ori. Același Sanatoriu „Moldova” din Truskoveţ, Ucraina, a fost expus la vânzare de mai multe ori, iar Fabrica de Sticlă - de 12 ori”, a conchis Baldovici, care ar putea fi demis chiar astăzi, în cadrul primei ședințe a Guvernului condus de Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Alexei 20.06.2019 13:10

Și ce fel de schimbare se face, dacă ăștia dau oamenii PD-ului jos și își pun oamenii lor, cumetrii și nănașii lor ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md