09:21:00 20.04.2024
Stiri

Marcel Ciolacu, despre sprijinirea candidaturii Maia Sandu la prezidențiale în România: „Sunt unul dintre susținătorii ei și ai UNIFICĂRII României Mari... Eu o susțin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu”

Actualitate 17.01.2023 15:14 Vizualizări1429 Autor: Ziarul National
Marcel Ciolacu, despre sprijinirea candidaturii Maia Sandu la prezidențiale în România: „Sunt unul dintre susținătorii ei și ai UNIFICĂRII României Mari... Eu o susțin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu”


Liderul Partidului Social Democrat (PSD) din România, Marcel Ciolacu, se declară unul dintre susținătorii Maiei Sandu și ai unificării celor două state românești, după ce a fost întrebat dacă formațiunea pe care o conduce și Partidul Național Liberal ar susține candidatura actualului președinte al R. Moldova la alegerile prezidențiale din România din anul 2024.

Ciolacu a mai spus că nu avut loc o discuție între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidențiale. „Întotdeauna duceți discuția către anumite persoane. Vreau să vă reamintesc că și în 2024 sunt alegeri și pentru funcția de președinte în R. Moldova, și mai devreme decât în România. Sunt unul dintre susținătorii Maiei Sandu și ai unificării României Mari”, a afirmat Marcel Ciolacu, în cadrul unei emisiuni de la România TV.

Chestionat dacă există vreo lege care care să împiedice o candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România și R. Moldova, liderul PSD a răspuns: „Trebuie să ai dublă cetățenie. Există și candidați în România care au dublă cetățenie sau pot avea dublă cetățenie”.

„Avem o criză de securitate în zonă și trebuie să fim foarte atenți la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect și alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu să candideze. Eu o susțin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada și mai dificilă prin care trece R. Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a completat Ciolacu.

De altfel, întrebat despre sprijinirea unui candidat comun la prezidențiale de către PSD și PNL, Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut loc nicio discuție în acest sens.

„Nu s-a discutat acest lucru. Dacă avem candidaturi separate la europarlamentare, la locale, e foarte greu să avem un candidat comun la prezidențiale. Am avut o construcție politică, USR, care au avut un anumit traseu comun și locale și generale. A fost în jurul unui dușman comun, care în acel moment se numea Traian Băsescu. Cred că nici eu, nici Ciucă nu avem un dușman comun. Eu și Nicolae Ciucă suntem niște oameni de bună credință, nu poate să conteste cineva acest lucru, și cred că implicarea noastră în actul de guvernare a fost pentru a depăși această perioadă complicată. Dacă există un program de țară pe care să și-l asume ambele partide, de fapt să fie o construcție politică nu pentru că există un dușman comun, ci pentru că există o viziune comună în ceea ce privește viitorul României. Nu a existat până acum o astfel de variantă în interiorul coaliției, nimeni nu a făcut o astfel de propunere. Îmi doresc mult ca România să depășească această perioadă complicată, întreaga Europă. Mi-aș dori în continuare o coaliție formată din cele două mari partide”, a mai explicat liderul social-democraților, potrivit News.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md