13:53:15 20.03.2023
Stiri

Maia Sandu, SOMATĂ de Igor Dodon să TACĂ și să nu mai spună niciodată că Rusia a fost IMPLICATĂ direct în RĂZBOIUL de pe Nistru: „Suntem într-un context geopolitic complicat... Coboară de pe TRON și ocupă-te de problemele oamenilor”

Actualitate 25.01.2022 17:14 Vizualizări8301 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, SOMATĂ de Igor Dodon să TACĂ și să nu mai spună niciodată că Rusia a fost IMPLICATĂ direct în RĂZBOIUL de pe Nistru: „Suntem într-un context geopolitic complicat... Coboară de pe TRON și ocupă-te de problemele oamenilor”


Fostul președinte al R. Moldova, prorusul Igor Dodon, consideră că Maia Sandu nu trebuie să mai pomenească de faptul că Rusia a fost implicată direct în războiul de pe Nistru din 1992, deși există o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului care atestă acest lucru. În opinia lui Dodon, șefa statului trebuie să tacă, pentru a nu supăra Rusia și să se ocupe de problemele oamenilor.

Potrivit lui Dodon, șefa statului încearcă să dea vina pe Rusia pentru problemele cu care se confruntă acum R. Moldova.

„Vorba ceea: unui dansator prost îi încurcă… pachetul. Atunci când nu poți negocia și nu poți atinge rezultatul scontat în interesul țării, tu îi găsești vinovați pe ruși, pe nemți, pe cine vrei. Ești la putere și ai în mâini toată conducerea… ocupă-te de interesele oamenilor. Coboară de pe tron și ocupă-te de problemele pe care le au cetățenii în fiecare zi. Lasă aroganța și ocupă-te de ce vor oamenii. Suntem acum într-un context politic foarte complicat. Când cei mari se luptă între ei, noi, moldovenii, care avem o republică mică și neutră, nu trebuie să ne implicăm în aceste dezbateri”, a declarat astăzi Dodon.

Citește și: Președintele R. Moldova: „Războiul din Transnistria a fost o tentativă de a opri procesul de obținere a independenței Republicii Moldova”

Totodată, acesta este nemulțumit că R. Moldova dorește să-și intensifice colaborarea cu NATO.

„Încercarea de a discuta cu NATO… Ieri ministrul de Externe al R. Moldova a fost la NATO, două avioane cu armament din SUA au venit în R. Moldova în ultimele șase luni. Semnalele date de actuala guvernare mă fac să cred, cu regret, că R. Moldova vrea să participe în aceste dezbateri și dispute internaționale de partea SUA și Occidentului împotriva Rusiei. Este o greșeală, stimați conducători de vârf ai R. Moldova. Urmăriți interesele R. Moldova. Nouă nu ne trebuie război, nouă nu ne trebuie armament american sau rusesc, noi suntem țară neutră și trebuie să asigurăm pacea pentru cetățenii R. Moldova”, a mai spus Dodon.

Citește și: Separatiștii de la Tiraspol, REPROȘURI la adresa Chișinăului din cauza „intensificării colaborării cu NATO”. Subalternul lui Krasnoselski face trimite la „NEUTRALITATEA” R. Moldova, dar uită că în stânga Nistrului sunt trupe rusești

De menționat că reproșuri similare au fost adresate conducerii de vârf a R. Moldova și de către separatiștii de la Tiraspol, regiune în care s-au întețit exercițiile militare în ultimul timp.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md