05:11:53 29.03.2020
 
Stiri

Declarații CONTRADICTORII făcute de Monica Babuc. Democrata susține că ar fi VOTAT moțiunea împotriva ministrului Ciocoi, dar nu a susținut introducerea chestiunii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului: „Ministrul și-a cerut scuze”

Politică 21.02.2020 14:17 Vizualizări2341 Autor: Ziarul National
Declarații CONTRADICTORII făcute de Monica Babuc. Democrata susține că ar fi VOTAT moțiunea împotriva ministrului Ciocoi, dar nu a susținut introducerea chestiunii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului: „Ministrul și-a cerut scuze”


Vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, democrata Monica Babuc, este convinsă că armata rusă a fost agresor în anul 1992, în timpul războiului de pe Nistru, și spune că niciodată nu-și va schimba această opinie. Mai mult, deputata PD precizează că ar fi votat moțiunea de cenzură depusă de Blocul „ACUM” împotriva activității ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat că anume armata rusă ar fi „oprit vărsările de sânge” pe Nistru, dar s-a opus ca această chestiune să ajungă pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru că documentul ar fi avut mai multe carențe.

„Dacă moțiunea de cenzură ar fi fost introdusă în ordinea de zi, atunci eu și mai mulți colegi am fi votat pentru acest lucru (demiterea ministrului Ciocoi n.r.). Dar vreau să vă zic că moțiunea a avut carențe serioase privind modul în care a fost prezentată. Noi suntem oameni care respectă legea. Juriștii din Comisia juridică, numiri și imunități, dar și cei din Direcția juridică a Parlamentului au constat că moțiunea nu respectă normele legale și, prin urmare, nu poate fi pusă pe agenda Parlamentului”, s-a apărat astăzi Monica Babuc, care alături de Dumitru Diacov au votat, în cadrul Biroului permanent al Legislativului, împotriva punerii pe ordinea de zi a moțiunii.

Citește și: Fracțiunea PD este de partea ministrului Ciocoi, fostul consilier al lui Dodon: Democrații NU vor vota pentru demiterea lui Aureliu Ciocoi

Deși democrata spune astăzi că ar fi votat pentru demiterea lui Ciocoi, fracțiunea PD luase încă zilele trecute decizia să nu susțină acest demers, după ce ministrul s-a prezentat în fața deputaților democrați și și-ar fi cerut scuze.

„Ministrul s-a prezentat în fața deputaților PD, care au aceeași opinie ca și mine în privința războiului de pe Nistru. El a recunoscut că a greșit. A spus că-și va cere scuze publice de la veteranii care au luptat pe Nistru, de la cetățeni. A menționat că declarația sa a fost scoasă din context și este de aceeași părere cu noi despre conflictul de pe Nistru”, a adăugat democrata.

Întrebată dacă va vota pentru demiterea lui Ciocoi, în cazul în care opoziția va depune repetat moțiunea de cenzură împotriva activității acestuia, Monica Babuc nu a oferit un răspuns.

De partea celaltă, deputatul PPDA Alexandru Slusari a negat acuzațiile Monicăi Babuc, afirmând că, atunci când a fost depusă, moțiunea avea avizul pozitiv al Direcției Juridice din Parlament, iar respingerea acesteia la Biroul permanent s-a făcut fără a oferi argumente plauzibile.

De menționat că deputații din opoziție au blocat astăzi tribuna Parlamentului și l-au împiedicat pe prim-ministrul Ion Chicu să-și prezinte raportul de activitate pentru 100 de zile de guvernare. Aceștia au cerut ca în Legislativ să fie examinată moțiunea împotriva ministrului Ciocoi, care prin declarațiile sale a jignit veteranii și cetățenii R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
30.03.2014 14:53 714 Monica Babuc

Veteran-Echipa 21.02.2020 20:05

Dacă în RM s-ar organiza un campionat al curvelor politice, locul întâi indiscutabil ar fi a lui Diacov, care e curvă profesionistă. Pentru locul doi ar ”lupta” proeuropenul Filip și pro-românca Babuc de Bardar. Un loc pe ”piedestal” l-ar ocupa și deputatul I. Leucă, care e veteran de război, dar profesia de curvă politică îi este mai scumpă. Toți l-au ”iertat” pe ministru ciocoi.

Ion Neagu 21.02.2020 23:47

Din toți deputațiide rănd ai PD, cel mai mult a dezamăgit M.Babuc. Să te prezinți ca fiind româncă, dar să susții un ciocoi anti-român, este o grețoșenie. PUNCTUM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md