08:40:25 01.04.2020
 
Stiri

Președintele Dodon încearcă să-l scoată BASMA CURATĂ pe ministrul Ciocoi: „Au fost interpretate GREȘIT unele declarații”. Ce spune despre revendicările veteranilor, care cer DEMISIA ministrului de Externe

Politică 10.02.2020 10:20 Vizualizări1308 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon încearcă să-l scoată BASMA CURATĂ pe ministrul Ciocoi: „Au fost interpretate GREȘIT unele declarații”. Ce spune despre revendicările veteranilor, care cer DEMISIA ministrului de Externe Facebook


Președintele Igor Dodon nu pare dispus să ceară demisia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, pentru declarația scandaloasă de săptămâna trecută, potrivit căreia „armata Federației Ruse, dislocată în regiunea transnistreană, a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”. Mai mult, Dodon afirmă că declarațiile fostului său consilier ar fi fost interpretate greșit, deși înregistrarea de la conferința de presă demonstrează contrariul.

Citește și: VIDEO // În rol de ministru de Externe al Federației Ruse? Aureliu Ciocoi e convins că armata rusă, staționată ilegal pe teritoriul R. Moldova, a intervenit în 1992 pentru a „opri vărsările de sânge”

„Din câte am înțeles eu, dumnealui (Aureliu Ciocoi n.r.) s-a referit la misiunea de pacificare. Probabil au fost interpretate greșit unele declarații”, l-a apărat astăzi Dodon pe Ciocoi, după ședința tradițională de luni cu premierul și președintele Parlamentului R. Moldova.

CITIȚI și Rusia NU a „oprit” vărsările de sânge din Transnistria, ci le-a „organizat”: Replica fostului ministru al Apărării din anul 1992 la declarațiile „stupide” ale ministrului Ciocoi

Oficialul s-a referit și la protestele veteranilor de sâmbătă, când au cerut inclusiv demiterea ministrului Aureliu Ciocoi.

Citește și: VIDEO // Veteran de război: „Dl Ciocoi în tranșee cu noi n-a stat. Ar trebui să-și ceară scuze. În statele europene era demis pentru așa declarații și i se intenta dosar penal”

„Cât ține de mesajele și demersurile veteranilor, eu știu că ei ridică întrebări ce țin de aspectele sociale. Există platforma Consiliul Național al Veteranilor, în frunte cu Victor Gaiciuc… Am înțeles că 3-4 revendicări ale veteranilor au fost acceptate”, a adăugat Igor Dodon.

Menționăm că fostul premier și actual lider al PD, Pavel Filip, a taxat declarațiile ministrului Ciocoi, deși l-a votat în fruntea diplomației moldovenești.

„Am citit declarațiile potrivit cărora armata Federației Ruse, dislocată în Transnistria, a intervenit în 1992 „pentru a opri vărsările de sânge”, după ce fosta conducere MAEIE declara că în 1992 am avut un „război civil”. Subiectul reglementării transnistrene este unul complex și sensibil. Totodată, geneza acestuia lasă puțin spațiu pentru interpretări și cu toții ar trebui să exersăm maximă prudență atunci când apelăm arbitrar la factologie. Am fost și rămân adeptul reglementării în cadrul formatului 5+2, cu participarea partenerilor noștri de la Vancouver la Vladivostok, în baza respectului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre. Sper că rândurile celor care cred ferm în importanța retragerii trupelor străine de pe teritoriul Moldovei ca factor ce va facilita soluția politică nu s-a rărit. Cred că e bine sa fim mai puțin emotivi și mai raționali atunci când vrem să lansam ipoteze noi legate de evenimentele din 1992. Am condamnat și anterior agresiunea și implicarea forțelor militare rusești în conflictul de pe Nistru, forțe care, din păcate, până astăzi nu au plecat de pe teritoriul R. Moldova, în ciuda apelurilor repetate ale țării noastre și comunității internaționale și a angajamentelor Federației Ruse”, a punctat Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 10.02.2020 11:18

Dupa randevuuri cu criminalul de stat Krasnoselskii - ce mai poate spune un Dodon ? Staful electoral in frunte cu Piar Ministru Iv.Chicu - o adunatura de mancurti, agenti de influenta a kremlinului si debusolati obedienti, gen Nagacevskii.

ion 10.02.2020 21:42

Pentru aceste marionete si anexarea Crimeei de catre Federația Rusa constituie misiune de pacificare.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md