02:03:43 02.06.2020
 
Stiri

Declarația ÎNDRĂZNEAȚĂ făcută Năstase, vicepremier în Guvernul „ACUM” - PSRM: „La sfârşitul mandatului vrem să depunem CEREREA DE ADERARE la UE”

Politică 17.06.2019 18:30 Vizualizări5837 Autor: Ziarul National
Declarația ÎNDRĂZNEAȚĂ făcută Năstase, vicepremier în Guvernul „ACUM” - PSRM: „La sfârşitul mandatului vrem să depunem CEREREA DE ADERARE la UE”


La capătul mandatului de patru ani de zile al Guvernului condus de Maia Sandu, Republica Moldova şi-a propus să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană, a declarat Andrei Năstase, viceprim-ministru şi ministru de Interne al Republicii Moldova, transmite b1.ro.

„Guvernul Maia Sandu (...) îşi propune să implementeze, la modul real, Acordul de Asociere (cu Uniunea Europeană - n.r.), să implementeze toate parteneriatele pe care le avem noi, inclusiv parteneriatul actual cu NATO, cu România", a declarat Andrei Năstase.

Citește și: Primele solicitări ale președintelui Dodon pentru „ACUM”: „Să anunțăm un MORATORIU pe subiecte ideologice și geopolitice”

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost semnat de Republica Moldova pe 27 iunie 2014, acela fiind un pas important pe parcursul european, dar a și garantat faptul că nu intră în Uniunea Economică Euroastiatică, dominată de Federaţia Rusă.

Cu toate acestea, Andrei Năstase nu a exclus posibilitatea unei relaţii de cooperare cu Federaţia Rusă, chiar şi în contextul unui parcurs pro-Occidental al Republicii Moldova.

„Bineînţeles, ne propunem să avem relaţii reciproc-avantajoase cu toţi vecinii. Şi vorbim aici de relaţiile comerciale, relaţii economice, care ar aduce nişte beneficii pentru Republica Moldova, şi cu Federaţia Rusă. Să nu uităm că avem acolo peste 300.000 de cetăţeni care muncesc", a adăugat viceprim-ministrul şi totodată ministrul de Interne al Republicii Moldova.

În continuare, viceprim-ministrul a precizat că nu este agreată idea potrivit căreia Republica Moldova ar face parte dintr-un presupus „cordon sanitar", care să se interpună între Rusia şi Europa Occidentală (aşa-numitul „Intermarium" - un proiect ce datează încă din perioada interbelică şi care a eşuat).

„Nu ne place să ştim că am fi zona „sanitară”", a precizat Andrei Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

cristina 17.06.2019 19:43

da, tu și cu cumătrul de la IGP de mânuță o să mergeți să depuneți cererea de aderare la UE... căcănarilor ce sunteți!

pt. tov. Nastasiev 17.06.2019 19:31

”...nu a exclus posibilitatea unei relaţii de cooperare cu Federaţia Rusă, chiar şi în contextul unui parcurs pro-Occidental al Republicii Moldov”? N.B. Fiind cu picoarele in 2 luntre, este mare risc să-ți uzi fundul ! - înțelepciune populară !

pumnal 17.06.2019 20:36

adica slujesti lui Kozak si cica vreai sa aderi la UE bai da ce chiar asa prosti sunt moldovenii?

ROMÂNIA REÎNTREGITĂ 18.06.2019 00:22

De ce ne prostesc pe faţă slugile Călăilor OCUPANŢI RUŞI,maia ”STATALISTA” și ANTI-UNIONISTA și năstaseKGB,slugoii MAFIEI țopaKGB? Pentru a câştiga timp.De ce le trebuie timp? Pentru A CONTINUA RUSIFICAREA ROMÂNILOR basarabeni! Ce Parteneriat Estic,ce maia sandu,ce ”ACUM” clocit la Moscova? De ce tot ASCUNDEM ADEVĂRUL după cireş? Aderarea la UE se va face NUMAI PRIN RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA. NICIODATĂ ALTFEL. Ştiţi cum trebuie să fie votul celor 27 de ţări membre UE ca să aderăm? Nu ştiţi? Vă spun eu atunci:VOTUL TREBUIE SĂ FIE U-NA-NIM! Adică dacă îi mai supărăm mult pe FRAŢII ROMÂNI e suficient VOTUL ROMÂNIEI şi ADIO UE! Aţi văzut CUM A BLOCAT ROMÂNIA ADERAREA Serbiei la UE? BARBARII OCUPANŢI SÂRBI ,vor nu vor ,trebuie acum să le acorde TOATE DREPTURILE FRAŢILOR NOŞTRI ROMÂNI din Valea Timocului! Dacă nu o fac Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA le spune ADIO UE! Cred că toată lumea s-a lămurit. Indiferent de gargara năstase-sandu nu va fi în veci aderarea la UE altfel decât prin RE-UNIFICARE. RE-UNIFICARE şi PUNCTUM!

ROMÂNIA REÎNTREGITĂ 18.06.2019 00:27

NOI, ROMÂNII basarabeni de astăzi, nu vom accepta niciodată STRATEGIA VICLEANĂ A "aderării la ue"cu care ne îmbie năstase și maia sandu,manipulatorii MOSCOVEI. SLUGOII Călăilor OCUPANȚI ruși nu vor decât să frâneze INEVITABILA REÎNTREGIRE a României. Dar cârpele ”statalist-moldoveniste” cu care se șterge SATANputinKGB în dos nu ne mai pot prosti. Nu “republica MOLOTOV”-mumia RSSM este ţara noastră ci ROMÂNIA REÎNTREGITĂ!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md