04:32:06 09.05.2021
 
Stiri

Consultări publice în problema plafonării taxelor locale

Economie 13.01.2014 15:33 Vizualizări1203 Autor: Galina Munteanu
Consultări publice în problema plafonării taxelor locale pldm.md


Partidul Liberal Democrat din R. Moldova (PLDM) va organiza cu primarii și reprezentanții mediului de afaceri consultări în problema plafonării taxelor locale. Decizia a fost luată după ce mai mulți aleși locali s-au plâns pe amendamentele la Codul Fiscal, votate de Parlament la sfârșitul anului 2013.

Mai mulţi primari, care au sesizat PLDM în problema dată, sunt de părere că plafonarea de către Parlament a acestor taxe contravine principiului autonomiei locale. Totodată, aleşii locali atrag atenţia asupra faptului că modificările adoptate de Legislativ ar putea afecta în mod serios bugetele locale. Potrivit liberal-democraților, deciziile luate în urma acestor consultări vor corespunde principiului autonomiei locale.

Amintim că, acum câteva zile, Congresul Autorităţilor Publice Locale din Moldova (CALM) a adoptat o declarație prin care se arată indignat și-i cere Parlamentului să abroge în regim de urgență noile prevederi care stabilesc plafonarea sau, în unele cazuri, anularea mai multor taxe locale. Potrivit acestora, noile prevederi, adoptate de Parlament în decembrie 2013, „contravin principiilor autonomiei locale și intereselor comunității locale din R. Moldova”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Vladislav 13.01.2014 16:31

Totusi, ma bucura faptul ca mai avem partide care muncesc pentru binele Republicii Moldova. Si ma conving inca o data in capacitatile administratorice ale lui Filat. Nu vreau sa-l laud, pentru ca are si el pacatele sale, dar, in 6 ani de zile, a ridicat de la zero cea mai puternica echipa politica din Republica Moldova.

Marin Cazacu 13.01.2014 16:31

Eu socot ca este destul de normal. Fiecare localitate are indeajuns resurse, pentru a se dezvolta, desigur, daca virfii localitatilor nu fura din aceste resurse. Este totusi bine ca PLDM ofera asemenea consultati, vor mai deschide ochii oamenilor, a caror opinie este manipulata.

Nicolae 13.01.2014 16:32

Observ ca PLDM este un partid, intr-adevar, bun, un partid ce apara interesele cetatenilor. Am sa-i votez la alegeri, pentru ca chiar fac treaba, in comparatie cu ceilalti.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md