03:42:40 19.08.2019
 
Stiri

Obama a făcut o declarație SURPRINZĂTOARE: „I-am spus lui Putin să-i pună capăt/ Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt”

Știri 18.12.2016 19:12 Vizualizări2646 Autor: Ziarul National
Obama a făcut o declarație SURPRINZĂTOARE: „I-am spus lui Putin să-i pună capăt/ Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt”

Presedintele Barack Obama a declarat, vineri, în ultima sa conferinţă din acest an, că l-a somat pe Vladimir Putin, "să pună capăt" atacurilor cibernetice ce vizau e-mailurile candidaţilor la Casa Albă, înainte de alegerile din SUA.

Potrivit BBC, acest lucru presupune că preşedintele rus ştia despre atacurile hackerilor, Obama precizând: „Nu se întâmplă mai nimic în Rusia fără ca Vladimir Putin să ştie"

Preşedintele SUA a subliniat că l-a avertizat pe Putin, la summitul din China din luna septembrie, că vor fi consecinţe grave dacă atacurile cibernetice nu încetează.

O lună mai târziu, Statele Unite a acuzat Rusia de implicare în campania electororala, pentru a se compromite procesul democratic în alegeri.

Obama a promis un răspuns „proporţional” cu hacking-ul ce a vizat e-mailurile Partidului Democrat.

El a făcut aceste declaraţii în timpul ultimei sale conferinţe de presă din aceast an şi a lăsat să se înţeleagă că Statele Unite ar putea continua bătălia cibernetică: „Orice ne fac ei nouă, putem să le facem şi noi lor"

Deşi nu l-a nominalizat pe succesorul său, Donald Trump, Obama a declarat că sunt unii republicani care nu conştientizează gravitatea implicării Rusiei în alegerile din Stalele Unite.

De asemenea, Barack Obama şi-a exprimat nedumerirea în ceea ce-i priveşte pe susţinătorii GOP care îl aprobă pe Putin, declarând: "Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt".

El l-a sfătuit pe Trump să sprijine o investigaţie imparţială privind atacurile hackerilor ruşi în timpul campaniei electorale.

La începutul acestei săptămâni, Donald Trump s-a declarat neîncrezător în privinţa concluziilor exprimate în rapoartele serviiciilor secrete americane care suştin că hackerii ruşi l-au favorizat în campanie, calficându-le drept "ridicole şi motivate politic".

Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a scris: "Vă puteţi imagina că în cazul în care rezultatele alegerilor ar fi fost altele, am fi încercat să jucăm cartea Rusia/ CIA. Asta poate fi numită teoria conspiraţiei!"

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md