23:14:05 15.04.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre întrevederea lui Putin cu Guțul din Găgăuzia: „Întâlnirea spune mult despre starea de spirit a Moscovei. Ea e dispusă să facă orice pentru a o înfrânge pe Maia Sandu. Orice, inclusiv acțiuni PENALE”

Actualitate 07.03.2024 09:25 Vizualizări1811 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre întrevederea lui Putin cu Guțul din Găgăuzia: „Întâlnirea spune mult despre starea de spirit a Moscovei. Ea e dispusă să facă orice pentru a o înfrânge pe Maia Sandu. Orice, inclusiv acțiuni PENALE”


„Gradul de izolare internațională și starea de disperare la care a ajuns Rusia” a ieșit la iveală inclusiv prin întâlnirea liderului rus Vladimir Putin cu bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, susține editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Întâlnirea lui Vladimir Putin cu bășcănița Evghenia Guțul, după ce aceasta a fost primită de președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, denotă intensificarea războiului hibrid împotriva R. Moldova, dar și gradul de izolare internațională și starea de disperare la care a ajuns Rusia”, a afirmat Nicolae Negru, comentând întrevederea de miercuri de la Soci dintre Vladimir Putin și apropiata fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru implicarea în jaful bancar.

În opinia editorialistului nostru, Putin arată jalnic, dacă a ajuns să discute probleme „geopolitice complexe” cu Evghenia Guțul.

„Altădată, din lipsă de timp, probabil, Putin întârzia la întâlnirile cu omologii săi, care nu-și dădeau rând să discute chestiuni continentale și globale cu el... Acum nimeni nu se mai îmbulzește să-l vadă... Să discuți probleme regionale și geopolitice complexe, al căror epicentru e Găgăuzia, cu o marionetă a lui Șor, trebuie să dispui, în primul rând, de mult timp liber... În al doilea rând, trebuie să urăști și să disprețuiești mult R. Moldova și să vrei să-ți manifești aceste sentimente. E grăitor faptul că în comunicatul președinției ruse nu se menționează cărui stat aparține Găgăuzia”, remarcă Nicolae Negru.

Sursa citată nu crede că Rusia va miza pe Evghenia Guțul la prezidențialele din acest an, însă va face tot posibilul pentru ca s-o înfrângă pe Maia Sandu și să împiedice parcursul european al R. Moldova.

Citește și: Primul politician din R. Moldova, care s-a întâlnit cu Putin după declanșarea RĂZBOIULUI sângeros împotriva Ucrainei. „L-am informat pe Vladimir Putin despre fărădelegile guvernării. Liderul rus ne-a promis sprijin”

„Nu cred că această întâlnire ar anunța viitorul candidat la alegerile prezidențiale de la noi pe care va miza Rusia. Ei nu pot să nu-și da seama că Guțul nu are nicio șansă. Dar întâlnirea spune mult despre starea de spirit a Moscovei. Ea e dispusă să facă orice pentru a o înfrânge pe Maia Sandu. Orice, inclusiv acțiuni penale. Unsă de Putin, Guțul va fi folosită pe post de curea de transmisie, ca poștăriță din partea Moscovei către electoratul prorus”, susține analistul politic.

În același timp, Nicolae Negru se întreabă cum va apăra Putin „drepturile poporului găgăuz”, așa cum i-a cerut Evghenia Guțul.

Citește și: DECLARAȚIE // „Autoritățile din Găgăuzia ar planifica să inițieze în martie acțiuni ce ar destabiliza situația de securitate din regiune”. Proteste la Chișinău cu participarea găgăuzilor

„Trebuie să menționăm, din păcate, și gradul de ticăloșie a doamnei Evghenia Guțul. Vorbind unui criminal de război despre fărădelegile autorităților din R. Moldova, ce așteaptă ea de la el? Cum va apăra Putin drepturile poporului găgăuz, dacă Rusia nu admite imixtiuni în afacerile interne ale altor state (așa cel puțin afirmă Lavrov)? Ce alte pârghii mai știe a folosi Putin în relațiile cu alte state decât amenințările cu arma nucleară, bombardamentele, atacul cu rachete și cu drone?”, întreabă editorialistul Ziarului NAȚIONAL.

Amintim că bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit pe 6 martie la Soci cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, anunțat în căutare de Curtea Penală Internațională de la Haga pentru crime de război. Evghenia Guțul, învinuită în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”, este primul politician din R. Moldova care s-a întâlnit cu Putin după declanșarea războiului sângeros împotriva Ucrainei.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md