05:21:45 08.04.2020
 
Stiri

Comunistul Petrenco poate sta LINIȘTIT. Nu o să fie pedepsit

Politică 10.12.2013 17:05 Vizualizări1487 Autor: Galina Munteanu
Comunistul Petrenco poate sta LINIȘTIT. Nu o să fie pedepsit


Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, dă asigurări că Grigore Petrenco nu va avea probleme și nici nu va fi exclus din formațiune pentru că a declarat că „nu există nicio diferență între limba română și limba moldovenească”.

„Petrenco a spus adevărul. În Romania lasă să fie româna, în R. Moldova să fie moldovenasca. Curtea Constituțională trebuie să conștientizeze că limba moldovenească este mult mai veche decât cea română, este, vorba lui Ion Druță, bunica limbii române. Identică este în sensul gramaticii, foneticii, dar aici mai este altceva”, a spus Voronin în cadrul emisiunii „Alb și Negru” de la Unimedia.

Mai mult, liderul PCRM dă vina pe jurnaliști că ar politiza prea mult acest subiect. „Dumneavoastră când vorbiți de limba moldovenească politizați la nesfârșit. Voi, jurnaliștii, aprindeți foc, pe urmă politicieni ca Butmalai (Ion Butmalai, deputat PLDM – n.r.), care au terminate patru clase, îl dezvoltă”, a mai spus Vladimir Voronin.

Amintim că Grigore Petrenco a declarat, ieri, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău că „limba română și limba moldovenească sunt aceeași limbă, doar că în România ea se numește română, iar în R. Moldova – moldovenească. Fiecare are dreptul de a-și numi limba așa cum consideră de cuviință. Același lucru este și în Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md