22:36:26 06.12.2022
Stiri

Comunistul Petrenco poate sta LINIȘTIT. Nu o să fie pedepsit

Politică 10.12.2013 17:05 Vizualizări1976 Autor: Galina Munteanu
Comunistul Petrenco poate sta LINIȘTIT. Nu o să fie pedepsit


Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, dă asigurări că Grigore Petrenco nu va avea probleme și nici nu va fi exclus din formațiune pentru că a declarat că „nu există nicio diferență între limba română și limba moldovenească”.

„Petrenco a spus adevărul. În Romania lasă să fie româna, în R. Moldova să fie moldovenasca. Curtea Constituțională trebuie să conștientizeze că limba moldovenească este mult mai veche decât cea română, este, vorba lui Ion Druță, bunica limbii române. Identică este în sensul gramaticii, foneticii, dar aici mai este altceva”, a spus Voronin în cadrul emisiunii „Alb și Negru” de la Unimedia.

Mai mult, liderul PCRM dă vina pe jurnaliști că ar politiza prea mult acest subiect. „Dumneavoastră când vorbiți de limba moldovenească politizați la nesfârșit. Voi, jurnaliștii, aprindeți foc, pe urmă politicieni ca Butmalai (Ion Butmalai, deputat PLDM – n.r.), care au terminate patru clase, îl dezvoltă”, a mai spus Vladimir Voronin.

Amintim că Grigore Petrenco a declarat, ieri, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău că „limba română și limba moldovenească sunt aceeași limbă, doar că în România ea se numește română, iar în R. Moldova – moldovenească. Fiecare are dreptul de a-și numi limba așa cum consideră de cuviință. Același lucru este și în Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md