11:13:03 04.12.2023
Stiri

Voronin se gândește să RENUNȚE la mandatul de DEPUTAT: „Ce fac eu aici, cu ce ocazie, ce contribuție am eu în acest fotoliu de parlamentar?” Ce îl nemulțumește pe comunistul de 81 de ani

Actualitate 13.07.2022 11:55 Vizualizări3382 Autor: Ziarul National
Voronin se gândește să RENUNȚE la mandatul de DEPUTAT: „Ce fac eu aici, cu ce ocazie, ce contribuție am eu în acest fotoliu de parlamentar?” Ce îl nemulțumește pe comunistul de 81 de ani deschide.md


Liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, se gândește serios să renunțe la mandatul de deputat. Acesta își aduce aminte cu nostalgie de timpurile când formațiunea sa avea 71 de mandate de deputat, iar acum e ofticat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are o majoritate confortabilă în Parlament.

„Eu la fiecare ședință a Parlamentului mă gândesc: dar ce fac eu aici, cu ce ocazie, ce contribuție am eu în acest fotoliu de parlamentar? Ei au monopolizat... au 63 de mandate. Oamenii noștri când se duc să voteze uită acasă capetele sau îi „zombează” cineva. Eu singur îmi pun această întrebare – ce fac aici, ce aut aici?”, s-a întrebat octogenarul aseară, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Citește și: Partidul Socialiștilor se DEZINTEGREAZĂ: Un deputat a decis să PĂRĂSEASCĂ formațiunea și Parlamentul, în semn de protest față de retorica PSRM privind RĂZBOIUL din Ucraina

Comunistul e deranjat că puterea nu ia în calcul proiectele de lege înaintate de opoziție, deși a procedat la fel în cei opt ani de guvernare a PCRM. Astfel, Voronin spune că dânsul, precum și alți colegi nu-și mai văd rostul în actualul Parlament.

„În actualul Parlament noi am înaintat 60-70 de proiecte de legi... Acestea nici nu au fost introduse pe ordinea de zi a Parlamentului. Vedeți cum lucrează ei cu opoziția. De aceea, pe mine mă frământă foarte mult această întrebare (să renunțe la mandat n.r.). Dar nu doar pe mine mă frământă, dar și pe colegii noștri. De aceea, eu nu am luat încă decizia ce o să fac. Voi sta până o să „zdohnească” (o să moară n.r.) acest PAS sau plec mai devreme. Lasă să se ducă ei în Europa... Mă gândesc să plec în timpul apropiat, pentru că țara e destrămată”, a afirmat fostul președinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin, deputat la vârsta de 81 de ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md