12:57:19 21.07.2024
Stiri

Voronin, pus la RESPECT de Lilian Carp, după ce a propus o lege a LUSTRAȚIEI. ZECE „păcate” ale comunistului: „Voronin este tatăl corupției și corupților din R. Moldova. Un DINOZAUR și un specimen, care nu trebuia să se afle la putere”

Actualitate 13.04.2023 16:17 Vizualizări2428 Autor: Ziarul National
Voronin, pus la RESPECT de Lilian Carp, după ce a propus o lege a LUSTRAȚIEI. ZECE „păcate” ale comunistului: „Voronin este tatăl corupției și corupților din R. Moldova. Un DINOZAUR și un specimen, care nu trebuia să se afle la putere”


Vladimir Voronin este tatăl corupției și corupților din R. Moldova din 2000 încoace și niciodată nu ar fi acces la putere, dacă după declararea independenței ar fi fost pusă în aplicare o lege veritabilă a lustrației. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, după ce Voronin a anunțat că va propune Parlamentului o lege a lustrației, care să vizeze perioada 2009 – 2023.

Potrivit lui Carp, Voronin crede că lumea a uitat de toate „păcatele” sale în calitate de președinte, iar acum se prezintă ca o „lebădă curată”.

„Astăzi a avut loc o conferință de presă a unui dinozaur politic, care s-a referit la o lege a lustrației. Dacă în R. Moldova ar fi fost o lege a lustrației pe bune, odată cu declararea independenței, asemenea specimene de hoți niciodată nu ar fi ajuns la putere. Trebuie să înțelegem clar că o bună parte din cei care au fost și s-au perindat în diferite funcții publice în R. Moldova, au deținut funcții-cheie precum cea de președinte, au lăsat anumite urme și consecințe, care până și astăzi își fac efectul. Eu o să mă refer la zece mari păcate ale lui Voronin, să-i facem o lustrație acestui individ. Cumva, memoria este scurtă. Crede că oamenii au uitat, iese în față și se prezintă ca o lebădă albă, curată”, a declarat Carp de la tribuna Parlamentului.

Citește și: Voronin nu se poate ține de cuvânt: A revenit în „Parlamentul limbii române” și a promis, pe SILABE, o lege a LUSTRAȚIEI, să se răfuiască cu UNIONIȘTII, funcționarii cu dubla cetățenie, dar și cu șefii statelor UE, pe care i-a numit promotori ai RĂZBOIULUI

Astfel, primul mare „păcat” al lui Voronin este privatizarea Hotelului Național, care este până astăzi în paragină. „Un alt mare păcat a guvernării lui Voronin a fost legea 419, care a fost votată la 22 decembrie 2006, cu privire la datoria de stat. Astfel a apărut baza legală pentru acordarea de credite de urgență. Această ușiță a deschis posibilitatea ca din bugetul de stat să meargă spre Banca Națională banii care au fost furați sub genericul „furtul miliardului”. Vreau să-i aduc aminte lui Voronin că o parte din acești bani au fost acordați Guvernul Gaburici, acel executiv minoritar încoronat cu votul lui Voronin. Astfel, Voronin a fost implicat în scoaterea din rezerva de stat a sumei de 4 miliarde de lei”, a subliniat Carp.

Un alt „păcat” al lui Voronin, în opinia lui Carp, este apariția într-un pavilion de pe teritoriul Moldexpo, pe 16 ianuarie 2007, a „Casei Sărbătorii”. „A apărut un acționar cu o cotă de aproape 12,5%. Este vorba de Vadim și Diana Filip, care sunt finii lui Dodon. O altă hoție pe care a făcut-o guvernarea comunistă a fost restaurantul „Ghiocelul Dalb” din Parcul de la Izvor. Ne aducem aminte cum a fost privatizat și cum s-a încercat și privatizarea acelor insule din Parcul „La Izvor”.

La 4 iulie 2008, a avut loc un alt act de vitejie și de hoție. S-au vândut 10,65 ha de teren de la Grădina Moldovei la un preț normativ, fără licitație. Deci, la un preț de nimic, vreo 16 milioane de lei. Pe 7 august 2008 are loc privatizarea sanatoriului „Moldova” din Odesa, tot la un preț de nimic. La data de 4 mai 2007 este înregistrat un proiect de lege, semnat de deputatul Gheorghe Popa și actualul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, pentru aprobarea privatizării „Air Moldova”, Hotelului „Codru” și cantinei Parlamentului. La data de 3 octombrie 2008 Guvernul aprobă privatizarea acestor buni, iar la data de 7 noiembrie 2008 Voronin semnează decretul de promulgare a legii, care permite privatizarea „Air Moldova” și Hotelul „Codru”. Știm pe mâinile cui a ajuns „Air Moldova” și ce probleme sunt acum. La 24 decembrie 2008 este privatizat Hotelul „Codru”. Să nu uităm cine a participat la toate aceste privatizări. Este vorba de Plahotniuc și acoliții lui”, a enumerat Carp.

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică l-a acuzat pe Voronin că a permis privatizarea terenului de la Cimitirul Eroilor de la Botanica. „Băieții au vândut chiar și cimitire. Și să nu uităm „de marea faptă” a lui Voronin, care a permis construcțiile în păduri. Să nu uităm și de moșia lui din pădurea Țiganca. Am făcut trimitere doar șa zece hoții făcute de Voronin, dar să nu uităm implicarea fiului lui la construcția sediului „Moldovagaz”, care a provocat mai târziu la dublarea prețului construcției. Voronin este tatăl corupției și corupților din R. Moldova, care s-au născut din 2000 încoace. Dacă dorește lustrație, lustrație să fie”, a conchis deputatul PAS.

Amintim că Vladimir Voronin s-a răzgândit să mai boicoteze ședințele Parlamentului, după ce în luna martie a promis solemn că nu va mai călca în Legislativ, până Curtea Constituțională (CCM) nu va declara neconstituționale prevederile prin care „limba moldovenească” a fost înlocuită în toată legislația națională, inclusiv în Constituție, cu limba română. Comunistul s-a prezentat la ședința de astăzi a Parlamentului și a declarat că va iniția elaborarea unui proiect de lege privind lustrația pentru funcționarii ce au ocupat funcții începând cu 2009, o altă inițiativă va viza interzicerea partidelor politice care pledează pentru lichidarea R. Moldova și introducerea în Codul Penal a pedepsei pentru unionism.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md