00:54:11 15.06.2024
Stiri

VIDEO // Cu capul PLECAT, Voronin i-a luat apărarea lui Dodon, cel pe care nu-l recunoștea în calitate de PREȘEDINTE. Anterior, comunistul le reproșa procurorilor că ar fi IDIOȚI în privința „kuliokului”:„Trebuiau să transmită banii în fața...”

Actualitate 26.05.2022 14:02 Vizualizări5821 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cu capul PLECAT, Voronin i-a luat apărarea lui Dodon, cel pe care nu-l recunoștea în calitate de PREȘEDINTE. Anterior, comunistul le reproșa procurorilor că ar fi IDIOȚI în privința „kuliokului”:„Trebuiau să transmită banii în fața...” Captură


Generalul Vladimir Voronin a citit astăzi, cu voce tremurândă, o declarație în legătură cu reținerea lui Igor Dodon, cel pe care nu-l recunoștea anterior în calitate de președinte al R. Moldova. Comunistul susține că, odată cu arestarea fostului președinte „votat de întreg poporul”, s-a comis un atac asupra celei mai importante puteri în stat.

„Toți cunosc relațiile mele dificile cu Dodon. Ce vreau să spun eu acum nu are o legătură concretă cu această persoană. E vorba de instituția prezidențială. Un om care a ocupat această funcție nu poate deveni obiectul unor acțiuni gen „maski-show” și justiție televizată. Nimeni nu înțelege, inclusiv eu, ce e cu această acuzație de trădare de patrie. În ce constă? În contactul cu reprezentanții conducerii diferitor state, în primul rând cu Federația Rusă?”, a întrebat Voronin în limba rusă, în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament.

Potrivit lui, reprezentanții actualei conduceri ar trebui să fie trași la răspundere pentru trădare de patrie, în condițiile în care dețin cetățenia altor state și se declară adepți ai Unirii cu România.

„Asta oare nu înseamnă trădare de patrie? Dar e pomenit Dodon, care din câte țin eu minte nu a făcut astfel de declarații. Dodon nu a fugit și nici nu intenționa să fugă din R. Moldova. Nu reprezintă un pericol pentru societate. Oare fără arest, fără cătușe nu se putea? Ce fel de respect față de instituția prezidențială poate fi vorba? Acest cetățean a exercitat timp de patru ani mandatul de președinte. A fost ales direct de popor. Peste 50 la sută din cetățeni au votat pentru el. Un fost președinte ales de popor nu poate fi scos din casă cu mascații și plasat în izolatorul de detenție. Atunci ce fel de autoritate mai poate avea instituția prezidențială? Și mai umilitor pentru această instituție (Președinția n.r.) e că acest arest seamănă cu o comandă politică din partea actualei conduceri. Dacă lucrurile stau așa, atunci e o lovitură asupra autorității puterii supreme în stat. E un precedent periculos când puterea e folosită în scopul răzbunării persoanele”, a spus Voronin cu capul plecat.Declarația lui Voronin 26.05.2022

Întrebat de ce și-a schimbat brusc părerea despre cel pe care nu l-a recunoscut niciodată în calitate de președinte, comunistul a părăsit sala în care făcea declarații.

De menționat că, acum mai bine de un an, mai exact pe 13 ianuarie 2021, Voronin era revoltat de faptul că procurorii nu-l arestează pe Dodon în dosarul „kuliok”. Mai mult, acesta îi numea „idioți” pe justițiari.

„Pe „kuliok” (Vladimir Voronin se referea la Igor Dodon) trebuiau să-l ia demult de guler și să-l ducă unde trebuie. Vedeți că despre „kuliok” acum nu se vorbește. El nu are imunitate. De ce nu se deschide acum dosar? Că nu a fost aceea ce trebuia să fie în momentul când s-a transmis „kuliokul” (n.red. face referire la declarațiile PG că imaginile nu au fost înregistrate cu tehnică specială).

Voi sunteți idioți, aceștia care aveți pagoane (n.red. trad. rus. epoleți), care aveți funcții pe la Procuratură sau ce? Aceste kulioace trebuiau să fie transmise în prezența voastră? Când sunteți voi lângă dânșii? Ele se transmit în altă parte”, a declarat Voronin care a ținut să precizeze că „așa nu se mai poate, așa se distruge țara și noi nu facem nimic. Suntem proști pentru că tăcem, iar hoții aceștia au să fure mai departe”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md