19:32:20 28.05.2023
Stiri

VIDEO // Premierul Recean este îndemnat să sisteze de URGENȚĂ activitatea celor patru întreprinderi MILITARE rusești, care ar produce pe teritoriul R. Moldova componente și subcomponente pentru muniții, RACHETE și avioane

Actualitate 16.02.2023 13:39 Vizualizări3022 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Recean este îndemnat să sisteze de URGENȚĂ activitatea celor patru întreprinderi MILITARE rusești, care ar produce pe teritoriul R. Moldova componente și subcomponente pentru muniții, RACHETE și avioane


Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, îi cere premierului desemnat Dorin Recean, care urmează să fie votat astăzi de Parlament, să dispună efectuarea unor controale riguroase la uzinelor militare din dreapta și stânga Nistrului, unde s-ar produce componente militare pentru forțele armate rusești.

„La Tighina, Chișinău și Orhei există patru întreprinderi militare rusești, care sunt conectate în acest moment la sistemul de război rus. La aceste uzine se produc componente și subcomponente pentru muniții, rachete și avioane, în pofida faptului că R. Moldova pretinde că este un stat neutru.

Citește și: DECLARAȚIE // Patru UZINE MILITARE rusești funcționează pe teritoriul R. Moldova: „Uzina din Orhei a produs până nu demult piese pentru concernul militar rusesc „Krasnîi okteabri”, care e lider mondial la motoare pentru avioane de vânătoare MIG”

Aceste activități nu fac decât să asigure statului agresor armele cu care este distrusă Ucraina, armele cu care sunt uciși civilii din Ucraina”, a declarat Igor Munteanu, în cadrul unui briefing de presă.

Anterior, Munteanu spunea că cele patru uzine militare rusești – „Topaz” din Chișinău, „Aspa” din Orhei, „Bendeski mașino-stroitelinîi zavod” și „Pribor” de la Tighina produc componente pentru rachete rusești S-22, S-59, iar unele proiectează mașini speciale pentru prelucrarea paletelor pentru motoare de avioane și compresoare, stații de preparare a electroliților, generatoare de impuls, sisteme de control automate, piese de precizie, prelucrarea metalelor, propulsoare electrice etc. „Uzina „Aspa” din Orhei a produs până nu demult piese pentru concernul militar rusesc „Krasnîi okteabri”, care e lider mondial la motoare pentru avioane de vânătoare MIG”, spunea liderul CUB.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md