14:29:11 19.05.2024
Stiri

VIDEO // Premierul Recean este îndemnat să sisteze de URGENȚĂ activitatea celor patru întreprinderi MILITARE rusești, care ar produce pe teritoriul R. Moldova componente și subcomponente pentru muniții, RACHETE și avioane

Actualitate 16.02.2023 13:39 Vizualizări3369 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Recean este îndemnat să sisteze de URGENȚĂ activitatea celor patru întreprinderi MILITARE rusești, care ar produce pe teritoriul R. Moldova componente și subcomponente pentru muniții, RACHETE și avioane


Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, îi cere premierului desemnat Dorin Recean, care urmează să fie votat astăzi de Parlament, să dispună efectuarea unor controale riguroase la uzinelor militare din dreapta și stânga Nistrului, unde s-ar produce componente militare pentru forțele armate rusești.

„La Tighina, Chișinău și Orhei există patru întreprinderi militare rusești, care sunt conectate în acest moment la sistemul de război rus. La aceste uzine se produc componente și subcomponente pentru muniții, rachete și avioane, în pofida faptului că R. Moldova pretinde că este un stat neutru.

Citește și: DECLARAȚIE // Patru UZINE MILITARE rusești funcționează pe teritoriul R. Moldova: „Uzina din Orhei a produs până nu demult piese pentru concernul militar rusesc „Krasnîi okteabri”, care e lider mondial la motoare pentru avioane de vânătoare MIG”

Aceste activități nu fac decât să asigure statului agresor armele cu care este distrusă Ucraina, armele cu care sunt uciși civilii din Ucraina”, a declarat Igor Munteanu, în cadrul unui briefing de presă.

Anterior, Munteanu spunea că cele patru uzine militare rusești – „Topaz” din Chișinău, „Aspa” din Orhei, „Bendeski mașino-stroitelinîi zavod” și „Pribor” de la Tighina produc componente pentru rachete rusești S-22, S-59, iar unele proiectează mașini speciale pentru prelucrarea paletelor pentru motoare de avioane și compresoare, stații de preparare a electroliților, generatoare de impuls, sisteme de control automate, piese de precizie, prelucrarea metalelor, propulsoare electrice etc. „Uzina „Aspa” din Orhei a produs până nu demult piese pentru concernul militar rusesc „Krasnîi okteabri”, care e lider mondial la motoare pentru avioane de vânătoare MIG”, spunea liderul CUB.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md