05:53:04 04.12.2023
Stiri

Ghimpu NU și-ar fi dorit să CANDIDEZE la alegerile PREZIDENȚIALE din 2016? „Cel care l-a CONVINS să participe urmărea preluarea PL”

Politică 21.12.2018 11:37 Vizualizări2489 Autor: Ziarul National
Ghimpu NU și-ar fi dorit să CANDIDEZE la alegerile PREZIDENȚIALE din 2016? „Cel care l-a CONVINS să participe urmărea preluarea PL”


Fostul lider al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, nu-și dorea să candideze la alegerile prezidențiale din 2016, la care a obținut puțin peste 25 de mii de voturi, dar a fost convins să se implice, pentru ca să se facă de râs. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul prim-vicepreședinte al PL, Anatol Șalaru.

Potrivit lui Șalaru, cel care l-ar fi convins în 2016 pe Ghimpu să candideze este nimeni altul decât Valeriu Munteanu, cel care zilele trecute a decis să părăsească PL.

„Ghimpu nu dorea să candideze și a zis să găsim o persoană care va trage partidul în sus. Și mie mi s-a propus să candidez, dar am anunțat că o sprijin pe Maia Sandu. Valeriu Munteanu a fost cel care l-a convins pe Ghimpu să candideze. Probabil că încă de atunci se gândea să devină președinte al PL. A încercat să-l bage pe Ghimpu în campanie ca să se demonstreze că nu poate lua voturi”, a declarat liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

De asemenea, nici participarea lui Munteanu la alegerile locale din Chișinău nu a fost întâmplătoare: „El a vrut să demonstreze că e cel mai bun pentru funcția de președinte al PL. Acum dânsul s-a grăbit și a ieșit din PL, pentru că a vrut să rămână în cărți. El a înțeles că la PL nu mai are nicio șansă după ce a fost ales Dorin Chirtoacă președinte. El chiar își dorea funcția de președinte al PL, am vorbit cu oameni la care a fost el și a cerut sprijin”.

Mai mult, Munteanu ar fi fost foarte supărat că Dorin Chirtoacă a fost ales în locul său. „Munteanu minte când spune că nu și-a dorit să fie la conducerea partidului. Dacă dorea, atunci făcea tot posibilul să-l convingă pe Ghimpu să-i cedeze locul lui Chirtoacă. Și președintele Traian Băsescu a încercat să-l convingă acum 7-8 ani pe Ghimpu să se retragă și să-i cedeze locul lui Chirtoacă, dar nu a ascultat. Acum mă tem că deja e târziu”, a adăugat politicianul.

Întrebat de ce Băsescu a rărit-o cu vizitele în R. Moldova, Șalaru a precizat că fostul președinte rămâne în continuare implicat. „Traian Băsescu a afirmat că nu renunță și rămâne în continuare președinte al PUN. Va duce lupta până la capăt. Împreună cu președintele Băsescu vom încerca să unificăm toate partidele unioniste pentru alegerile locale de anul viitor”, a conchis sursa citată.

Menționăm că Valeriu Munteanu nu a comentat acuzațiile lui Anatol Șalaru, dar anterior a explicat ieșirea sa din PL prin faptul că partidul și noul său lider nu ar fi vrut să accepte oferta blocului „ACUM”, cea de a nu participa separat la alegeri, dar de a delega reprezentanț pe lista comună și în circumscripții. Pe 16 decembrie curent, însă, PL a anunțat că va sprijini blocul „ACUM” la parlamentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md