02:04:36 27.02.2024
Stiri

VIDEO // Încărcătura explozibilă de pe DRONA iraniană „Shahed” a fost DETONATĂ: „Zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată și nu mai prezintă niciun pericol pentru siguranța publică”

Actualitate 12.02.2024 16:48 Vizualizări1570 Autor: Ziarul National
VIDEO // Încărcătura explozibilă de pe DRONA iraniană „Shahed” a fost DETONATĂ: „Zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată și nu mai prezintă niciun pericol pentru siguranța publică”


Echipele de specialiști de la Serviciul „Bombteh” au reușit să neutralizeze astăzi încărcătura explozivă descoperită în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești, unde au căzut fragmentele unei drone „Shahed”, de producție iraniană, lansate de Federația Rusă.

Citește și: FOTO // Dronele armatei lui Putin au ajuns în R. Moldova. Fragmentele unei drone IRANIENE „Shahed”, care sunt folosite de armata Federației Ruse, au fost depistate lângă Etulia

Pentru a asigura o intervenție în condiții de siguranță, specialiștii au evacuat explozivul la centrul de tragere din orașul Vulcănești, unde s-a efectuat detonarea controlată.

Citește și: Drona „Shahed” căzută lângă Etulia putea provoca un adevărat DEZASTRU. Obiectul zburător lansat de armata Rusiei conținea 50 de kg de substanță EXPLOZIVĂ

„Zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată și nu mai prezintă niciun pericol pentru siguranța publică”, a dat asigurări Poliția de Frontieră.

Amintim că fragmentele unei drone iraniene „Shahed”, folosite de armata Federației Ruse în războiul declanșat împotriva Ucrainei, au fost depistate duminică, 11 februarie, de către angajații Poliției de Frontieră a R. Moldova în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.

Această dronă kamikaze putea provoca un adevărat dezastru în zonă, deoarece era încărcată cu 50 de kg de substanță explozibilă.

Potrivit expertului militar Artur Leșco, cele 50 de kg de explozibil care erau în drona căzută lângă Etulia ar fi putut provoca distrugerea unei case, avarierea mai multor construcții sau a unui bloc de locuit, dacă ar fi căzut peste o localitate din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md